Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na MS v alpském lyžování pojede šest Čechů. Největšími nadějemi jsou Dubovská a Zabystřan

Na mistrovství světa v alpském lyžování, které začne v pondělí ve francouzských střediscích Courchevel a Méribel, pojede šest českých reprezentantů. Největšími nadějemi jsou slalomářka Martina Dubovská a Jan Zabystřan, který zazářil především na nedávné univerziádě. 

Je nám líto, video expirovalo.
Exkluzivní rozhovor s Mikaelou Shiffrinovou

Tým je oslabený o Ester Ledeckou, která stále není připravena závodit po letní zlomenině klíční kosti a následných dvou operacích, a zkušeného Kryštofa Krýzla. Po něj sezona před Vánoci předčasně skončila kvůli natrženému přednímu zkříženému vazu v levém koleně.

Dubovská, jíž patří v této sezoně Světového poháru průběžně sedmnácté místo v hodnocení slalomu, pojede na MS pošesté. Nastoupila čtyřikrát, v roce 2015 ji o start připravila nemoc. Zatím se na této akci výrazněji neprosadila. I kvůli tomu, že se před dvěma lety z vážných rodinných důvodů těsně před MS odhlásila.

Na světovém šampionátu ve Francii ji doplní Adriana Jelínková a sestry Elese a Celine Sommerovy. Původně byla v nominaci také Gabriela Capová, ale ta se po slalomech ve Špindlerově Mlýně účasti na šampionátu vzdala. České ženy nastoupí jen v technických disciplínách, paralelním obřím slalomu a týmovém závodě.

Muži pojedou ve dvojici. Lídrem by měl být Zabystřan, který na univerziádě zazářil třemi zlatými a jednou bronzovou medailí. Na výkony z Lake Placid pak o víkendu navázal devatenáctým místem v superobřím slalomu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo, což byly jeho první "svěťákové" body v této disciplíně. Na MS by chtěl absolvovat kompletní program. Společně s ním je v nominaci Filip Forejtek.

Světový šampionát potrvá do 19. února.

Nominace na MS v alpském lyžování:

Muži: Filip Forejtek, Jan Zabystřan.

Ženy: Martina Dubovská, Adriana Jelínková, Elese Sommerová, Celine Sommerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články