Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Meillard kraloval paralelnímu slalomu v Chamonix a je premiérovým držitelem malého glóbu

Paralelní obří slalom Světového poháru ve francouzském Chamonix vyhrál Loic Meillard a jako první lyžař získal nově udělovaný malý křišťálový glóbus. Do hodnocení se započítávaly jen dva závody, v tom prvním v italské Alta Badii skončil Švýcar devátý.

Švýcar Loic Meillard na SP v Chamonix
zdroj: AP autor: Gabriele Facciotti

V Chamonix se třiadvacetiletý rodák z Neuchatelu dočkal prvního triumfu v prestižním seriálu. Ve vyřazovacích jízdách měl největší štěstí v úvodním kole, neboť o jedinou setinu porazil Nora Kristiana Nestvolda-Haugena. Meillard pak opanoval i dalších čtyři souboje včetně finálového s krajanem Thomasem Tumlerem, a to o 25 setin.

Lídr SP Nor Henrik Kristoffersen vypadl již v osmifinále s Žanem Kranjecem ze Slovinska, který je momentálně před ním v pořadí klasického obřího slalomu.

Je nám líto, video expirovalo.
Meillard vyhrál paralelní slalom v Chamonix a získal malý glóbus

SP ve sjezdovém lyžování v Chamonix (Francie):

Muži - paralelní obří slalom: 1. Meillard, 2. Tumler (oba Švýc.), 3. Schmid (Něm.), 4. Ford (USA), 5. Kranjec (Slovin.), 6. Favrot (Fr.), 7. Kilde (Nor.), 8. Maurberger (It.), 9. Gstrein (Rak.), 10. Kristoffersen (Nor.).

Konečné pořadí paralelních disciplín (po 2 závodech): 1. Meillard 129, 2. Windingstad (Nor.) 103, 3. Luitz (Něm.) 82, 4. Tumler 80, 5. Schmid a Leitinger (Rak.) oba 73.

Průběžné pořadí SP (po 29 z 44 závodů): 1. Kristoffersen 903, 2. Kilde 856, 3. Pinturault (Fr.) 842, 4. Mayer (Rak.) 692, 5. Feuz (Švýc.) 617, 6. Kriechmayr (Rak.) 588, ...132. Zabystřan (ČR) 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články