Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Malý glóbus za super-G podruhé putuje za Jansrudem

Kvitfjell (Norsko) – Podruhé v kariéře ovládl celkové pořadí Světového poháru v superobřím slalomu norský lyžař Kjetil Jansrud. Své vítězství si zajistil na domácí půdě v předposledním závodu sezony Kvitfjellu, kde mu nakonec stačilo sedmé místo. K titulu, který vyhrál poprvé od roku 2015, vynesly Jansruda především tři triumfy v řadě v první polovině sezony.

Kjetil Jansrud
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Jednatřicetiletý Jansrud je v pohárovém seriálu králem super-G po dvou letech. Malým glóbem si vynahradil zklamání z nedávného mistrovství světa ve Svatém Mořici, kde skončil druhý za nečekaným vítězem Erikem Guayem z Kanady. V SP zároveň prodloužil norskou nadvládu v disciplíně, která trvá šest let. Nejprve dominoval Aksel Lund Svindal (2012 až 2014), pak Jansrud a loni Aleksander Aamodt Kilde.

Vítězem nedělního super-G v Kvitfjellu se stal Ital Peter Fill. Český reprezentant Jan Hudec měl výraznou ztrátu 4,69 sekundy a skončil v závěru výsledkové listiny. "Věděl jsem, že mám hodně velký bodový náskok, takže mi bylo jasné, že když vypadnu a Dominik (Paris) nebo (Aamodt) Kilde vyhrají, pak to v Aspenu bude hodně napínavé. To jsem nechtěl," usmíval se Jansrud, jenž v sezoně 2014/15 vyhrál i hodnocení sjezdu. K tomu má nakročeno také letos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články