Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lyžaři v Nassfeldu posedmé sjeli nejdelší super-G na světě

Nassfeld - V rakouském Nassfeldu se konal sedmý ročník nejdelšího super-G na světě, který je zapsán i v Guinnesově knize rekordů. Letošního ročníku tohoto mezinárodního lyžařského závodu se zúčastnili i čeští zástupci. Na start se postavila také moderátorka České televize Kateřina Nekolná, která skončila mezi ženami na 23. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Závodu v Nassfeldu se zúčastnila i moderátorka ČT Kateřina Nekolná

Organizátorem a zároveň tváří nevšedního závodu je bývalý rakouský lyžař Armin Assinger. Právě tohoto závodníka se dalších zhruba 800 lyžařů snaží porazit. Závod měří 25 kilometrů a skládá se z osmi sjezdovek.

Trasa začíná na Gartenkofelu (2195 m. n. m.) a dojezd je o 1585 metrů níže v Tröpolachu (610 m. n. m.). V praxi to znamená, že po odstartování závodník sjede v bránách co nejrychleji sjezdovku, sedne na lanovku, vyjede nahoru a opět s co nejmenší časovou prodlevou se vydá do dalších bran. Závěrečná sedmikilometrová nassfeldská sjezdovka Carnia měří 7 kilometrů.

Armin Assinger
zdroj: ČT sport

"Projel jsem cíle, pak mám tmu, pak jsem tady chvíli ležel na sněhu a křičel jsem nahlas. Měl jsem místo nohou betonové sloupy. Jestli si někdo chce ty pocity zažít, tak si to musí projet. Já jsem to jel hodinu a minutu, to si musí každý zkusit," řekl Tibor Alföldi, první Čech v cíli. 

Armin Assinger projel trať za 52 minut a 50 vteřin, ale čtyři závodníci byli tentokrát rychlejší než on. "Pro mě je nejdůležitější to, že když přijedu dolů, tak je kolem spousta lidí, kteří jsou usměvaví a naprosto šťastní," řekl Assinger.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články