Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ledeckou mezi brankami naváděli kvůli mlze vysílačkou. Místo závodu si zajela alespoň freeride

Nedočkala se sjezdu ani superobřího slalomu. Finále Světového poháru ve švýcarském Lenzerheide tak pro Ester Ledeckou skončilo bez jediného startu, což ji i kvůli pěknému prostředí mrzelo. Česká hvězda si tak užila alespoň volného ježdění a po letech stála i na měkkém prkně. Uplynulou sezonu mezi elitou označila za úspěšnou, ale ještě by si ráda někde zazávodila.

V Lenzerheide se nejel středeční sjezd kvůli přívalům sněhu a superobří slalom zahalila mlha. "Trochu mě to mrzí, že jsme si nemohli ten kopec sjet, protože je krásnej. Je to outdoorový sport a s tím se musí počítat," řekla Ledecká. "Nemůžeme ovlivnit počasí, takže to je, jak to je, a tak to beru."

Ráno se sjezdařky dostaly na prohlídku trati. "Probíhalo to tak, že jsem byla na vysílačce a jeden trenér stál mezi mnou a bránou, protože nebylo vidět z brány do brány, tak aby mi ukazoval směr," popsala Ledecká podmínky. Na zvažovanou druhou prohlídku už nedošlo a závod byl zrušen kvůli mlze i sněhu. "Nepodařilo se jim odklidit sníh mimo stopu, aby to bylo bezpečné, aby nedošlo k nějaké kolizi."

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecké kvůli počasí skončila sezona. Povedený ročník, pochvalovala si

Čas Ledecká využila k volnému ježdění. "Dokonce na měkkém prkně, na kterém jsem stála asi po deseti letech. Zase jsme si to užili jinak," řekla skvělá lyžařka i elitní snowboardistka v paralelních slalomech, které jezdí na tvrdém prkně.

Sezona Světového poháru tak pro Ledeckou skončila. Ve sjezdu je celkově osmá, v super-G pátá a v desítce je i v kombinaci. "Myslím, že sezona byla úspěšná, za mě určitě. Povedlo se mistrovství světa na lyžích, spousta skvělých výsledků," řekla dvakrát čtvrtá lyžařka ze šampionátu v Cortině d'Ampezzo. "Doufám, že se líbila i fanouškům a budou mi fandit, abych se dobře připravila na tu další," řekla Ledecká.

Domů se pětadvacetiletá závodnice ještě nevrací. "Dovolená ještě nebude. Všude je spousta sněhu a dá se skvěle trénovat a doufám, že i někde závodit," řekla. S trenéry se ale musí na dalším programu domluvit. "Oni jsou spíš pro trénink a já bych pár závodů jela. Jsem závodní typ. Já bych závodila do roztrhání těla."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články