Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Ledecká zajela své druhé nejlepší super-G v SP, v Ga-Pa zvítězila Gutová

Jen týden po těžkém pádu ve sjezdu v Crans Montaně se Ester Ledecká vrátila do elitní desítky. V superobřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu byla šestá, čímž vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek v disciplíně ve Světovém poháru. Od medaile olympijskou vítězku dělilo 26 setin, o které přišla chybou krátce po druhém mezičase. Zvítězila Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, která si upevnila vedení v hodnocení disciplíny. Ledecká se posunula na třetí příčku po čtyřech závodech.

Ester Ledecká v super-G v Ga-Pa
zdroj: ČTK/AP

"Jízda byla velmi dobrá. Na jedné straně jsem velmi spokojen, že dokáže jet po pádu normálně a dobře, na druhé straně udělala trochu zbytečnou, velkou chybu. Nesplnila pokyny, musíme se na to nějak zaměřit," řekl v rozhovoru pro ČT sport trenér Tomáš Bank.

Ledecká měla ze šesté příčky radost. "Byla to dobrá jízda, i když tam bylo dost chyb, nebo alespoň dvě velké, o kterých vím. Rozebereme to s trenéry a budu to moct zítra zlepšit. Budu tady mít ještě jednu šanci."

V této sezoně SP spolehlivě končí v rychlostních disciplínách v top 10. Ze závodů, které Ledecká dokončila, byl výjimkou jen minulý týden superobří slalom v Crans Montaně. Ten absolvovala den po karambolu ve sjezdu a skončila patnáctá. Tentokrát ji už následky pádu tolik netrápily, i když měla ještě zatejpovanou spodní část obličej, kde má zašitý ret.

Na sjezdovce Kandahar si vedla výborně a zařadila se na průběžné třetí místo se ztrátou 1,19 sekundy. Ze stupňů vítězů ji zanedlouho sesadila aktuálně nejlepší sjezdařka Italka Sofia Goggiaová, která byla o 19 setin rychlejší. V závěru elitní třicítky se před Ledeckou dostaly ještě Rakušanka Christine Scheyerová a Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová, která se zařadila na třetí příčku.

Ledecká skončila potřetí v SP v superobřím slalomu šestá, lépe si vedla jen při prosincovém vítězství ve Val d'Isere. Bankova svěřenkyně nesplnila jasný pokyn, že nesmí přejíždět modrou čáru vymezující optimální dráhu. "To je zlozvyk ze snowboardu, jela moc kulatě. Začalo jí to poskakovat a ztratila tam rychlost. Je to velká škoda," posteskl si. Směrem k únorovému mistrovství světa viděl ale výkon Ledecké pozitivně. "Myslím, že ještě není úplně stoprocentně zpátky, ale že je na dobré cestě," dodal Bank.

Ledecká byla příjemně překvapená, jak pořadatelé zvládli připravit trať. "Bylo to pro ně strašně těžké, protože celý týden tady prší, sněží, mrzne, pak to zase celé roztaje. Klobouk dolů před nimi. I když jsem měla patnáctku, trať byla pořád skvělá, držela. Byla to legrace a moc jsem si to užila," řekla.

Gutová-Behramiová vyhrála třetí superobří slalom za sebou. Nejlépe se vyrovnala s náročnými podmínkami. "Bylo dneska hodně těžké odhadnout, jaký bude sníh. Nebylo to jednoduché, neměla jsem dobrý pocit. Jenom jsem nechala lyže jet a fungovalo to," řekla devětadvacetiletá Švýcarka.

Druhá Kajsa Vickhoff Lieová z Norska za ní zaostala o 68 setin. Dvojnásobná juniorská mistryně světa z roku 2018 se díky tomu poprvé ve Světovém poháru dostala na stupně vítězů.

Superobří slalom v Garmisch-Partenkirchenu byl náhradou za plánovaný sjezd, který se nemohl uskutečnit, protože počasí nedovolilo lyžařkám odjet ani jeden trénink. Další super-G se v německém středisku pojede v neděli.

SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo) - super-G žen:

1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:15,70, 2. Lieová (Nor.) -0,68, 3. Gagnonová (Kan.) -0,93, 4. Goggiaová (It.) -1,00, 5. Scheyerová (Rak.) -1,16, 6. Ledecká (ČR) -1,19, 7. C. Suterová -1,21, 8. Nuferová (obě Švýc.) a Tipplerová (Rak.) obě -1,22, 10. Gauthierová (Fr.) a Vlhová (SR) obě -1,27.

Průběžné pořadí super-G (po 4 ze 7 závodů): 1. Gutová-Behramiová 345 b., 2. C. Suterová 205, 3. Ledecká 196, 4. Brignoneová (It.) 187, 5. Tipplerová 180, 6. Bassinová (It.) 162.

Průběžné pořadí SP (po 21 z 33 závodů): 1. Vlhová 909, 2. Gutová-Behramiová 847, 3. Gisinová (Švýc.) 783, 4. Goggiaová 740, 5. Bassinová 715, 6. Shiffrinová (USA) 615, ...10. Ledecká 413, 48. Dubovská (ČR) 85.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články