Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Ledecká skončila ve sjezdu v St. Antonu těsně pod "bednou", kralovala Goggiaová

Šest. Tolik setin scházelo Ester Ledecké k třetímu místu ve sjezdu Světového poháru v rakouském St. Antonu, na který se naladila vítězstvím v pátečním tréninku. Česká reprezentantka si připsala čtvrtou pozici, což je její nejlepší výsledek v této disciplíně v letošní sezoně. S téměř sekundovým náskokem triumfovala Sofia Goggiaová z Itálie. 

Ester Ledecká ve sjezdu SP v St. Antonu
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Na trať se Ledecká vydala jako devátá a v prvních dvou třetinách zaostávala za Goggiaovou jen mírně, sjezdovkou pojmenovanou po trojnásobném mistru světa Karlu Schranzovi se řítila rychlostí 121,1 km/h. V závěru měla dvakrát o něco delší výjezd z branky a v cíli za Italkou zaostala o 1,10 vteřiny (29,30 metru).

"Posouvám se dopředu a to je vždy dobré znamení. Jízda nebyla moc dobrá, takže když jsem schopná být s takovou jízdou čtvrtá, tak to je dobré," řekla Ledecká v cíli Radiožurnálu. "Nebyla jsem až tak aktivní, jak jsem chtěla. Ale podala jsem své maximum a s výsledkem jsem spokojená," dodala.

Po dojezdu byla pražská rodačka druhá před Švýcarkou Corinne Suterovou. Vzápětí se před ni dostala domácí Tamara Tipplerová a ze stupňů ji odsunula o šest setin rychlejší Američanka Breezy Johnsonová.

"Jsem spokojen. Škoda, že Ester nevydržela tempo z horní části, kterou projela perfektně. Pak se jednou nedostala k bráně a ztrácela. Z brambory jsme trošku zklamaní, ale musíme být na zemi, pokračovat dál v práci a snad to cinkne příště," hodnotil trenér Tomáš Bank v České televizi.

Pětadvacetiletá Ledecká skončila čtvrtá ve sjezdu podruhé v kariéře. Na stupně vítězek se protlačila v této disciplíně ve SP dvakrát, triumf si připsala v kanadském Lake Louise v prosinci 2019 a loni v únoru dojela třetí v německém Ga-Pa.

Goggiaová navázala na vítězství z předchozího sjezdu ve Val d'Isére. Boj o další pořadí byl už nadmíru vyrovnaný, od druhého do sedmého místa dělily závodnice dvě desetiny. 

V hodnocení sjezdu je Ledecká pátá společně se Slovinkou Ilkou Štuhecovou a v celkovém pořadí seriálu SP je desátá.

V neděli je v rakouském středisku na pořadu superobří slalom, ve kterém Ledecká zkusí navázat na svůj předvánoční triumf ve Val d'Isére.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Antonu (Rakousko):

Ženy - sjezd:
1. Goggiaová (It.) 1:24,06, 2. Tipplerová (Rak.) -0,96, 3. Johnsonová (USA) -1,04, 4. Ledecká (ČR) -1,10, 5. Pirovanová (It.) -1,15, 6. Štuhecová (Slovin.) a C. Suterová (Švýc.) obě -1,16, 8. Curtoniová (It.) a Gutová-Behramiová (Švýc.) obě -1,34, 10. Weidleová (Něm.) -1,48.

Průběžné pořadí sjezdu (po 3 z 8 závodů): 1. Goggiaová 280 b., 2. C. Suterová 220, 3. Johnsonová 180, 4. Tipplerová 127, 5. Ledecká a Štuhecová obě 126.

Průběžné pořadí SP (po 12 z 33 závodů): 1. Vlhová (SR) 637, 2. Gisinová (Švýc.) 498, 3. Goggiaová 402, 4. Shiffrinová (USA) 385, 5. Liensbergerová (Rak.) 380, 6. Bassinová (It.) 343, ...10. Ledecká 237, 36. Dubovská (ČR) 71.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články