Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ledecká přišla o důležitého člena týmu. Servisman Machytka přešel k rakouské šampionce

O dalšího člena svého týmu přišla Ester Ledecká. Po fyzioterapeutovi Michalu Lešákovi s trojnásobnou olympijskou vítězkou už nebude spolupracovat ani servisman Miloš Machytka, který se po tříleté kooperaci přesunul k rakouské šampionce Katharině Liensbergerové.

Je nám líto, video expirovalo.
Další odchod z týmu kolem Ledecké. Skončil servisman Machytka

V říjnu loňského roku na své tiskové konferenci požádala všechny přítomné, aby se otočili směrem k Miloši Machytkovi, o kterém prohlásila: "Nejlepší servisák na světě a mám to štěstí, že je ještě pořád se mnou." Až tak si cenila práce muže, jenž se jí staral o lyže a snowboard a dříve spolupracoval také se Šárkou Strachovou, Filipem Trejbalem nebo Kryštofem Krýzlem.

Tříletá úspěšná spolupráce české hvězdy a servismana, která začla v létě 2019 a přinesla osm umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru v alpském lyžování, je ale nyní už minulostí a Ledecká za něj bude muset hledat náhradu.

O odchodu Machytky už se jednou spekulovalo, kdy o jeho služby v roce 2021 výrazně stála slovenská hvězda Petra Vlhová. Český servisman ale tehdy vábení odolal.

Nyní ale přišla další nabídka, a to od Katharine Liensbergerové, přesněji od italského kouče Livia Magoniho, jenž dříve vedl Vlhovou a po konci vzájemné spolupráce přešel právě k pětadvacetileté Rakušance, a tu už Machytka vyslyšel.

Česká hvězda tak přišla o výraznou postavu svého týmu. Kdo Machytku nahradí, není zatím jasné. Ledecká ani další členové jejího týmu se k odchodu servismana zatím nevyjádřili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články