Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká po sjezdařské sezoně: Posunula jsem se o krok dopředu, jsem na nás a na sebe fakt pyšná

Přelomovou lyžařskou sezonu má za sebou Ester Ledecká. Jako první česká reprezentantka vyhrála sjezd Světového poháru, v celkovém hodnocení disciplíny skončila i vzhledem k odložení finále v Cortině d'Ampezzo druhá a na zimu se jí bude vzpomínat velmi dobře.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Gianni Auletta

"Každý závod a každý trénink byl pro mě skvělý zážitek. Jsem ráda za každý moment, který jsem mohla strávit na kopci, a vždycky to takhle budu mít. Bavím se tím, takže nemám vyloženě něco, na co bych vzpomínala nejvíc," řekla Ledecká poté, co bylo zrušeno finále SP.

Přesto by se pár výjimečných okamžiků našlo. Jako první Češka opanovala v prosinci v Lake Louise sjezd Světového poháru a na stupně vítězů se dostala i díky třetímu místu v únorovém sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu. Navíc byla třetí v kombinaci v Crans Montaně a v hodnocení této disciplíny skončila třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká: Mrzí mě to moc, strašně jsem se tam těšila

"Zážitků bylo strašně moc. Třeba když jsem poprvé vyhrála svěťák nebo když jsem byla na bedně v kombinaci. Na celou sezonu budu vzpomínat dobře," dodala.

Svými výkony se zařadila mezi nejvýraznější postavy českého sjezdového lyžování. "Což je skvělé. Každopádně nebylo mým cílem mít nejúspěšnější sezonu, jakou kdy český lyžař v historii měl. Ani si to, popravdě, nemyslím," pokračovala Ledecká a vyzdvihla výkony Šárky Strachové. "Myslím, že Šárka byla daleko víckrát na bedně. Byla to Paní slalomářka a ještě budu mít co dělat, abych ji dohnala," podotkla.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marco Tacca

Jako tradičně děkovala svému realizačnímu týmu. "Odvedli fantastickou práci. Říkám to pokaždé, ale je to opravdu pravda. Hodně si toho vážím. Zase jsem se posunula o krok dopředu a jsem na nás a na sebe fakt pyšná."

Olympijskou vítězku v superobřím slalomu mrzelo, že se nepojede finále SP. "Každopádně doufám, že budu mít šanci alespoň jet ještě nějaké závody FIS na lyžích a udělám si svěťák z kdejakého okresního závodu," plánovala.

Aktuálně trénuje ve švýcarském Scuolu a připravuje se na měření sil na snowboardu. Příští týden je v plánu Světový pohár v italském Livignu a finále ve Winterbergu. "Přála bych si, aby se ty svěťáky odjely, a zároveň bych si přála, aby to pro nás sportovce bylo bezpečný. Nevím, jestli to dokážu sama ovlivnit," konstatovala Ledecká.

"Snowboardových závodů jsem moc neodjela, takže se na ně těším," zakončila Ledecká. 

Zdroj
ČTK, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články