Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká po sezoně: Věřím, že jednou ten glóbus získám

Sjezdové lyže a snowboard zůstanou pro Ester Ledeckou společným jmenovatelem i v příští sezoně. Zimní "obojživelnice" totiž hodlá svůj talent v obou disciplínách nadále rozvíjet; chtěla by přidat další úspěch na prkně a postupně se zlepšovat na lyžích, aby jednoho dne mohla zvednout nad hlavu i velký křišťálový glóbus mezi sjezdařkami.

"Věřím, že jednou ten glóbus získám," řekla Ledecká k možnosti dosáhnout na celkové vítězství ve SP v alpském lyžování, ve kterém se druhou sezonu po sobě usadila mezi elitou.

Zatímco na lyžích postupně stoupá k vrcholu, na snowboardu už vyhrála, co se dalo - paralelní disciplíny SP celkově čtyřikrát a má také tři malé glóby za paralelní obří slalom. Navíc je na prkně olympijskou šampionkou a dvojnásobnou mistryní světa. "Spousta lidí mi říká: A co ještě chceš? Já chci další medaile a další glóby. Ještě se toho nechci vzdát. Není moc důvod, protože jakmile přijedu na závod, tak vyhraju," vysvětlila.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká už plánuje na další sezonu

Slova čerstvě šestadvacetileté Ledecké dokládá uplynulá sezona. Jezdila převážně na lyžích, na prkně zvládla jen jeden závod SP a v Cortině vyhrála.

V plánu měla v zimě sedm závodů, ale kvůli zranění nevyšlo ani únorové mistrovství světa. "Okolnosti mi úplně nepřály, ale cítila jsem se výborně připravená, měla skvělý materiál a mrzelo mě, že jsem to nemohla prodat," doplnila Ledecká ke snowboardu.

Na lyžích druhou sezonu po sobě jezdila na úrovni nejlepších. Ve Světovém poháru vyhrála jedno super-G, jednou byla druhá ve sjezdu a na mistrovství světa skončila v obou rychlostních disciplínách těsně čtvrtá. "Sezona byla zajímavá a dopadla výborně," ohlédla se a byla vděčná, že se v koronavirové době vůbec závodilo. "Že můžeme dělat, co nás baví. (Federace) FIS má koule, že se bezmála všechno odjelo."

Zlepšení je jednoznačně vidět

Na lyžích se podle trenérů zlepšila v technice. Sama si nejvíce považuje získávání zkušeností z odjetých závodů. "Každý mi něco dal a začala jsem si psát poznámky, jak to kde vypadalo, co mi poradili trenéři a jak to fungovalo," prozradila.

Je vidět, jak roste její sebedůvěra. "Už si třeba dovolím linii (jízdy) někde víc narovnat, jet stopu agresivněji," popsala. Nejvíce to bylo vidět v Crans Montaně: v prvním sjezdu dojela druhá a druhý den jela až moc rychle a skončila v sítích.

Hodně si cenila i nové spolupráce - za Ondřeje Banka totiž přišel zkušený Ital Franz Gamper, který v minulosti spolupracoval s Nory a hvězdným Akselem Lundem Svindalem. "Ondra i Franz mají obrovské množství zkušeností a já se co nejvíc snažím poslouchat a čerpat z nich."

Příští sezona je olympijská a Ledecká zkusí v Pekingu navázat na svůj jedinečný double z Pchjongčchangu 2018, kde získala zlato na prkně i v superobřím slalomu. Pomoci by jí k tomu měl stejný trenérský tým. "Jsem s ním spokojená. Nějaké zádrhely byly, ale budeme to komunikovat a domluvíme se, jak to udělat lépe," zakončila Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články