Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ledecká o soupeřkách: Dívají se na mě jako na exota, ale jsou milé

Svatý Mořic – Nadšení, zápal a úsměvy. Snowboardistka i sjezdařka v jednom Ester Ledecká je z mistrovství světa v alpském lyžování nadšená. Pozoruje velkolepou organizaci, a hlavně si užívá všechny závody, do kterých nastoupila. Přestože se považuje za typ spíše pro individuální soutěže, na týmový závod se moc těší. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz v úterý od 11:45. Ledecká si navíc spolu s Terezou Kmochovou vybojovala start ve čtvrtečním obřím slalomu. Ledecká byla v dnešní kvalifikaci osmá, Kmochová dvaadvacátá. Do hlavního závodu postoupilo 25 nejlepších žen.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP

Ledecká si premiéru na velkém lyžařském MS užívá a patrné je to z každého slova. "Strašně se mi ten kopec líbí. Užívám si ho. Není moc rychlý, jsou tam nerovnosti, je hodně technický," prohlásila v rozhovoru pro Sportovní zprávy. "Kdybych na něm jezdila víc nebo měla větší zkušenosti, tak bych dělala míň chybiček nebo bych jela jistěji, ale zkušenosti sbírám. Počítám, že se budu zlepšovat v průběhu příštích let," dodala s odhodláním.

Sjezd s pochvalou

Ledecká si premiéru odbyla v super-G, ve kterém skončila devětadvacátá. V kombinaci obsadila dvacáté místo. V samostatném sjezdu pak zajela jedenadvacátý čas, a znovu si tak z českých lyžařek vedla nejlépe. "Sjezd se mi líbil, povedl se mi. Dostala jsem i pochvalu od trenérů, takže mám radost," zhodnotila zatím poslední vystoupení.

Obojživelnictví je věčné téma. I pro její kolegyně a protivnice to může být stále velké téma. "Většina z nich se na mě dívá jako na nějakého exota. Ale vždycky jsou hrozně milé," prozradila Ledecká.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká před týmovým závodem: Budu dělat, co je v mých silách

Teď jede ve Svatém Mořici, na začátku března ji čekají závody na snowboardovém šampionátu ve Španělsku. Dvě MS, dva jiné světy. "Je tu malinko více lidí (než na šampionátu ve snowboardingu). Tím, že je to na jednom kopci a není to roztroušené jako snowboardové závody, je to centrum obrovské," popsala své dojmy česká závodnice.

Slalom? Snad brzy

Nechala se slyšet, že by byla nejšťastnější, kdyby mohla závodit třeba každý den. Ve Švýcarsku má nabitý program. Přesto neabsolvuje celý program. Slalom zatím moc nezkouší. "Budu dělat, co je v mých silách. Můj trenér je spíš na ty rychlostní disciplíny a říká, že slalom je úplně to poslední, co se má trénovat. Ale myslím si, že ho přemluvím a potrénujeme to," uvedla svěřenkyně Tomáše Banka.

Ledecké radí i Tomášův bratr Ondřej. "S Ondrou rozebíráme prohlídku, sedíme nad videorozborem třeba i hodinu a půl. Srovnáváme s ostatními holkami stopu. Snažíme se vychytat i takové detaily, abych jela v těch nejlepších brýlích," uvedla Ledecká.

Jedním hlasem vzápětí doplnila historku ilustrující nelehký život české závodnice: "Dneska mi ty brýle ztratil na kopci, protože je vytrousil z bundy. Ale nakonec jsem si vybrala stejně jiný, takže to mělo malý happy end. Jsem strašně ráda, že je tady, cením si toho, že přijel a že mi pomáhá."

V uličce hrůzy

Kolem šíří dobrou náladu a nebojí se trochu si rýpnout i do novinářů. "Když jsem šla tady tou uličkou hrůzy (mezi novináři), zastavila jsem se u vás, pak u dalších českých novinářů a pak mě odchytlo asi dalších pět zahraničních štábů. U vás to bylo vždycky 'líbilo se vám to, dobrý?' A u těch ostatních to bylo ‚ty kráso, jak jste to udělala? To není možný, vždyť jste mistryně světa!' Nechci vám nic říkat, ale jste vůči mně trochu negativní," rozesmála se Ledecká.

Na svazích ve Švýcarsku ji čeká ještě týmový závod. "Obecně moc týmový hráč nejsem, ale ten tým, co je tady sestavený, to jsou hrozně sympatičtí lidé a budu strašně ráda, když jim pomůžu," řekla. Lyžováním se nechá unášet. Co bude dál, moc neřeší. Víkend po MS možná ještě závody v Crans-Montaně a pak už hurá na snowboard.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články