Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ledecká musí hledat nového fyzioterapeuta, Lešák po vydařené zimě končí

Olympijská vítězka Ester Ledecká musí hledat nového fyzioterapeuta. Po čtyřleté spolupráci se s lyžařskou a snowboardovou hvězdou rozloučil Michal Lešák. Liberecký rodák žijící v Rakousku napsal k fotce s Ledeckou a týmem na sítích "Díky!" a přidal výčet úspěchů na lyžích a na prkně, u kterých asistoval. "Mnoho dalších umístění v desítce a spousta zábavy," uvedl.

S Ledeckou byl Lešák od léta roku 2018. Tehdy zimní obojživelnice sháněla fyzioterapeuta místo Jakuba Marka, který odešel po úspěšné olympiádě v Pchjongčchangu 2018.

Po čtyřech letech se tak situace opakuje. Lešák končí po vydařené zimě s vrcholem na Hrách v Pekingu.

Lešákovy schopnosti si Ledecká opakovaně pochvalovala. Hned při prvním kontaktu jí rovnal záda a v sezoně s ní trávil z celého realizačního týmu nejvíc času. Mimo jiné jí pomáhal po loňském ošklivém pádu v Crans Montaně či letos před slalomem do kombinace na olympiádě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká po posledním závodě: Prohry mě motivují ze všeho nejvíc

Ledecká za pomoci Lešáka vyhrála tři závody Světového poháru na lyžích a pět na snowboardu, na němž v Pekingu obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu.

"Její radost z pohybu jí pomáhá překonávat obtíže spojené s kombinací těch dvou sportů," řekl Lešák v minulosti.

Po olympiádě obvykle dochází ke změnám v realizačních týmech. U Ledecké by měl nejspíše zůstat italský odborník Franz Gamper. Dalšími členy jejího týmu jsou lyžařský kouč Tomáš Bank, pro snowboard Američan Justin Reiter a lyže i prkno servisuje Miloš Machytka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články