Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká má za sebou první trénink sjezdu v Zermattu, zajela 21. čas

Ester Ledecká a její lyžařské kolegyně se po odkladech způsobených počasím konečně dočkaly prvního tréninku sjezdu na víkendové závody Světového poháru v zimním středisku Zermatt/Cervinia. Česká reprezentantka, jež se na lyže vrátila po vynechané sezoně kvůli zranění klíční kosti, se na novou trať pod Matterhornem vydala jako desátá a zajela 21. čas. Přímý přenos závodu ve sjezdu žen sledujte v sobotu od 11:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK / AP / Alessandro Trovati

Nejrychlejší jízdu předvedla Rakušanka Christina Agerová, za níž Ledecká zaostala o 2,45 sekundy. Obhájkyně malého křišťálového glóbu za sjezd Sofia Goggiaová z Itálie ztratila na šestém místě 1,27 sekundy. Úřadující mistryně světa ve sjezdu Jasmile Fluryová ze Švýcarska obsadila 45. příčku s odstupem přes čtyři sekundy.

Sjezdovku si vedle trojnásobné olympijské šampionky Ledecké vyzkoušela i druhá česká reprezentantka Tereza Nová. Na 60. místě ztratila na nejrychlejší 7,20 sekundy.

Dosud pořadatelům v Zermattu komplikovalo práci počasí. Minulý týden měli na trati se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii závodit muži, kvůli sněžení a větru ale odjeli jen jeden trénink. Plánovaný úvodní trénink žen se ve středu rovněž neuskutečnil kvůli silnému větru.

Špatné počasí s větrem a sněhem se očekává také v pátek, kdy je na programu další trénink. Na víkend, kdy se mají jet dva sjezdy, je předpověď nejistá, očekává se oteplení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články