Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká jde v Lake Louise do akce. Na startu sjezdu budou chybět hvězdné konkurentky

Lyžáky připravit, lyže namazat a jde se na to. Ester Ledeckou čeká vstup do nové sezony Světového poháru v alpském lyžování. V kanadském Lake Louise překvapivá česká olympijská vítězka v super-G odstartuje sjezdem, do něhož nenastoupí několik hvězd. Kvůli zranění chybí Lindsey Vonnová z USA a Sofia Goggiaová z Itálie. Přímý přenos sledujte od 20:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marco Trovati

Vonnová vynechá úvod sezony, protože si poranila koleno, olympijská vítězka sjezdu a obhájkyně křišťálového glóbu Goggiaová zase od října léčí zlomeninu kotníku. Na svahy se naopak vrací Slovinka Ilka Štuhecová, úřadující mistryně světa ve sjezdu, která minulou sezonu kvůli zraněnému kolenu vynechala.

"Pár velkých jmen na startovce chybí, ale pořád bude velmi těžké se dostat na stupně vítězů," řekla Christine Scheyerová, jedna ze zástupu Rakušanek, které patří k favoritkám. Loni v Lake Louise vyhrála sjezd Cornelia Hütterová, ale šanci mají i Tamara Tipplerová, Ramona Siebenhoferová či Nicole Schmidhoferová.

V trénincích jezdily dobře Francouzka Romane Miradoliová, k favoritkám patří i Mikaela Shiffrinová z USA, která už není jen slalomovou královnou, což před rokem dokázala triumfem ve sjezdu právě v Lake Louise. Počítat se musí se Švýcarkou Michelle Gisinovou, Štuhecovou či Němkou Kirou Weidleovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká odkryla plány před nadcházející sezonou

Třiadvacetiletá Ledecká loni zajela na kanadských svazích sedmým místem ve sjezdu nejlepší pohárový výsledek kariéry. Její lyžařský trenér Tomáš Bank po vydařeném letním kempu v Chile doufal, že by mohla atakovat první desítku.

Ve Světovém poháru Ledecká startovala poprvé v únoru roku 2016 a mezi elitou má na kontě 21 startů, plus dva na olympiádě a pět na mistrovství světa. "To není nic. V lyžování jsem zatím pořád ještě na začátku," řekla Ledecká.

V Lake Louise jsou v pátek a v sobotu na programu sjezdy, v neděli se pojede superobří slalom. Další super-G je v plánu příští týden ve Svatém Mořici.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články