Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecká dokončila sjezd v Cortině d'Ampezzo jako sedmnáctá, zvítězila Siebenhoferová

V prvním závodu Světového poháru v letošním roce obsadila Ester Ledecká sedmnácté místo. Z premiérového triumfu v prestižním seriálu se po sjezdu v Cortině d'Ampezzo, který se jel jako náhrada za zrušený podnik ve Svatém Antonu, radovala Rakušanka Ramona Siebenhoferová. Dvojnásobná olympijská šampionka Ledecká ztratila na vítězku 1,22 sekundy. Přímý přenos druhého ženského sjezdu v italském středisku sledujte v sobotu od 10:25 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Ester Ledecká ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Druhá skončila Slovinka Ilka Štuhecová s odstupem čtyř desetin. O dalších šest setin zpět byla třetí další Rakušanka Stephanie Venierová.

Třiadvacetiletá Ledecká ovládla v polovině prosince na druhé straně Cortiny paralelní obří slalom SP na snowboardu. Na olympijskou sjezdovku Tofane dnes vyrazila jako čtvrtá v pořadí a ve strmé pasáži po startu měla rychlost 120,25 km/h. Po průjezdu cílem byla třetí s odstupem 0,82 sekundy za průběžně vedoucí Štuhecovou.

"Chyby tam samozřejmě byly, v některých pasážích jsem si oproti tréninku polepšila, ale je tam pořád co dohánět," uvedla Ledecká, jež postupně klesla až na 17. místo, o které se podělila s Němkou Michaelou Wenigovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vonnová se vrátila v Cortině do kolotoče SP

Závod jela olympijská vítězka v super-G a paralelním obřím slalomu na snowboardu poprvé po měsíční pauze. "Ani mi nepřijde, že by to bylo tak dávno. Mám radost, výsledek je fantastický. Řekla bych, že nejlepší z těch tří jízd (včetně tréninků), co jsem na tomhle kopci jela. Je pravda, že laťka nebyla vysoko: jednou jsem nedokončila a jednou jsem minula bránu. Ale stejně z toho mám radost," hodnotila Ledecká.

Pro pražskou rodačku je sedmnáctá pozice druhým nejlepším výsledkem ve sjezdu v sezoně. Lépe zajela jen v Lake Louis, kde skončila desátá. V kanadském středisku byla i 21. a před měsícem bodovala ve Val Gardeně 29. příčkou.

O tři setiny se před obě zmíněné dostala při svém prvním startu v sezoně po zranění levého kolena Lindsey Vonnová.

Americká hvězda pak přiznala, že od sebe čekala víc. "Naštvala mě obrovská chyba ve střední pasáži. Nebylo to optimální, ale musím být spokojená. Dva měsíce jsem nemohla sjezdy trénovat, byl to dneska první závod. Zítra je nová šance," řekla Vonnová, vítězka 82 pohárových závodů, bývalá olympijská šampionka i mistryně světa ve sjezdu.

V sobotu je v Cortině d'Ampezzo na programu další sjezd (10:30) a v neděli se pojede superobří slalom (11:15), do kterého už nastoupí i vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová. Američanka totiž sjezdy v Cortině tradičně vynechává.

SP v sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):

Ženy - sjezd: 1. Siebenhoferová (Rak.) 1:15,44, 2. Štuhecová (Slovin.) -0,40, 3. Venierová (Rak.) -0,46, 4. Suterová (Švýc.) -0,47, 5. Miradoliová (Fr.) -0,54, 6. Marsagliaová (It.) -0,74, 7. Tipplerová (Rak.) -0,75, 8. Weidleová (Něm.) -0,76, 9. Rossová (USA) a Hütterová (Rak.) obě -0,79, ...17. Ledecká (ČR) -1,22.

Průběžné pořadí sjezdu (po 4 z 9 závodů): 1. Schmidhoferová (Rak.) 248, 2. Štuhecová 238, 3. Siebenhoferová 220, 4. Venierová 175, 5. M. Gisinová (Švýc.) 171, 6. Weidleová (Něm.) 148, ...23. Ledecká 52.

Průběžné pořadí SP (po 20 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 1394, 2. Vlhová (SR) 898, 3. Holdenerová (Švýc.) 593, 4. Rebensburgová 435, 5. Mowinckelová (Nor.) 428, 6. Hansdotterová (Švéd.) 407, ...52. Ledecká 82, 98. Capová (ČR) 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články