Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ledecká dojela v dalším super-G v Ga-Pa znovu šestá, na diskvalifikaci nedošlo

V odloženém závodu Světového poháru lyžařek v superobřím slalomu v německém Garmisch-Partenkirchenu dojela Ester Ledecká opět šestá stejně jako v sobotu. Těsně před startem rozhodčí řešili helmu české závodnice, na které chyběla známka potvrzující schválení materiálu, ale mohla jet. Obavy trenéra Tomáše Banka z možné diskvalifikace se nenaplnily a umístění platí.

Jubilejní třicátou výhru v kariéře oslavila v posledním závodu před mistrovstvím světa Lara Gutová-Behramiová. Švýcarka vyhrála čtvrté super-G v řadě a útočila i na celkové vedení v seriálu SP. Petru Vlhovou ale z čela nesesadila, Slovenka totiž zajela životní superobří slalom a díky druhému místu poprvé v této disciplíně vystoupila na stupně vítězů v SP. Třetí skončila Rakušanka Tamara Tipplerová.

Závod byl na pondělí přeložen z neděle, kdy ho znemožnila mlha. Ledecká startovala s trojkou se zatejpovanou levou stranou obličeje, což je dozvuk pádu ze sjezdu v Crans Monatně. Před ní nenastoupila Rakušanka Christine Scheyerová, a když se chtěla Ledecká vrhnout na trať, startér ji vrátil a musela chvilku čekat.

Důvodem byla její helma. "Sice byly dohady ohledně helmy, což bylo blbý v tom, že to bylo těsně před startem, ale nechali mě jet, nediskvalifikovali mě, takže všechno dobře dopadlo," řekla Ledecká s klidem v hlase v nahrávce pro média.

Na sjezdovce Kandahar I jí vyšla první polovina a patřila k nejrychlejším. V zatočenější pasáži nazvané "Peklo" stejně jako v sobotním super-G přišla o stupně vítězů, za třetím místem zaostala o necelé čtyři desetiny. "Jízda byla dobrá, si myslím. Samozřejmě tam bylo pár chyb, ale některé jsem z minulé jízdy zase opravila. Hlavně mě to strašně bavilo, měla jsem krásnou pistu (sjezdovku)," řekla Ledecká.

"Výsledek je zase docela dobrý, ale mysleli jsme výš," hodnotil trenér Bank v České televizi. Jinak ale prožil kvůli helmě nervózní chvilky. "Nevíme, jestli náhodou nebude diskvalifikovaná. Asi při pádu v Crans Montaně se jí sloupla malá nálepka, která potvrzuje, že je helma certifikovaná. Nikdo si toho nevšiml a bez té se nesmí jezdit," popsal Bank. Po prostudování pravidel si mohl oddechnout, oficiální výsledky krátce po závodu umístění Ledecké potvrdily.

S helmou bez nálepky už Ledecká asi absolvovala i předešlá dvě super-G. Při sjezdu v Crans Montaně najela do ochranných sítí v sobotu 23. ledna a skončila v kotrmelcích. Hned druhý den dojela v super-G patnáctá.

Z posledních pěti superobřích slalomů skončila Ledecká šestá už potřetí. Lépe v této disciplíně v SP zajela jen loni v prosinci, kdy vyhrála ve Val d'Isere.

Šampionát v Cortině d'Ampezzo začne 8. února superkombinací žen a hned o den později je na pořadu právě super-G.

SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

Ženy - superobří slalom: 1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:17,37, 2. Vlhová (SR) -0,28, 3. Tipplerová (Rak.) -0,74, 4. Lieová (Nor.) -0,88, 5. C. Suterová (Švýc.) -1,11, 6. Ledecká (ČR) -1,13, 7. Brignoneová (It.) -1,14, 8. Worleyová (Fr.) -1,18, 9. Marsagliaová -1,24, 10. Bassinová (obě It.) -1,43.

Průběžné pořadí super-G (po 5 ze 7 závodů): 1. Gutová-Behramiová 445 b., 2. C. Suterová 250, 3. Tipplerová 240, 4. Ledecká 236, 5. Brignoneová 223, 6. Bassinová 188.

Průběžné pořadí SP (po 22 z 33 závodů): 1. Vlhová 989, 2. Gutová-Behramiová 947, 3. Gisinová (Švýc.) 807, 4. Bassinová 741, 5. Goggiaová (It.) 740, 6. Brignoneová 637, ...10. Ledecká 453, 50. Dubovská (ČR) 85.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články