Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ledecká dá i po návratu z Kanady přednost lyžím, pojede ve Svatém Mořici a Val d'Isere

Ester Ledecká zůstane i po přesunu z amerického na evropský kontinent na lyžích. O nadcházejícím víkendu bude závodit ve Svatém Mořici a o týden později se přesune do francouzského Val d'Isere. Poprvé v kariéře tak nepojede v prosinci ani jeden ze Světových pohárů na snowboardu.

Sjezdařka Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Ledecká začala sezonu premiérovým vítězstvím ve sjezdu na Světovém poháru v Lake Louise a v druhém sjezdu v Kanadě skončila o dvě setiny čtvrtá.

V nedělním super-G už se olympijské vítězce v této disciplíně tolik nedařilo a uzavřela bodovanou třicítku.

V sobotu pojede Ledecká ve Svatém Mořici super-G a v neděli paralelní slalom, do kterého dostala kartu mezinárodní federace FIS.

Paralelní slalom absolvují z Češek i úsekem nominované slalomářky Gabriela Capová a Martina Dubovská, překvapivě devátá ve slalomu SP ve finském Levi, kde startovala s číslem 56.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká vykopla sezonu skvěle, ovládla sjezd SP na lyžích v Lake Louise

Ledecká poté zamíří do Francie a 21. prosince zkusí ve sjezdu navázat na skvělé výkony z Lake Louise. Bude tak mít šanci bojovat o další stupně vítězů i udržení vedoucí příčky v hodnocení disciplíny. O den později je v plánu kombinace.

O víkendu vynechala ledecká paralelní závody v ruském Bannoje a nebude ani v Itálii - tento týden v Cortině d'Ampezzo a ten další v Carezze.

Na prkně ale čtyřnásobná celková vítězka paralelních disciplín stráví pravděpodobně celý leden, kdy jsou závody v rakouském Lackenhofu, švýcarském Scuolu, rakouském Bad Gasteinu a slovinské Rogle.

Začátkem února se asi vrátí na lyže a zaměří se na sjezdy v ruském středisku Rosa Chutor a v německém Ga-Pa. Jisté má ve sjezdu také finále SP v druhé půlce března v Cortině d'Ampezzo.

Program startů Ledecké se ale může velmi rychle měnit. "Máme hrubý plán A, ale myslím, že v něm nastane hodně improvizace," řekla před sezonou.

V Lake Louise poznala Ledecká ekonomickou sílu alpského Světového poháru ve srovnání se snowboardingovým. Za výhru, čtvrté a 30. místo vydělala dle finančního žebříčku FIS před zdaněním 52 500 švýcarských franků (v přepočtu 1,22 milionu korun).Což je více než za celý minulý ročník SP na snowboardu, který v paralelních disciplínách celý vyhrála a šestkrát stála na stupních vítězů v jednotlivých závodech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články