Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ledecká byla v super-G v St. Antonu šestá, vyhrála Gutová-Behramiová

Ester Ledecká hájila na sjezdovce ve Svatém Antonu vedení v hodnocení superobřího slalomu, které jí patřilo díky vítězství v předvánočním úvodním super-G sezony ve Val d'Isére. Česká sjezdařka vyrazila na těžkou trať s číslem devatenáct a zajela šestý nejlepší čas. Nejrychlejší byla Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska, na níž česká lyžařka ztratila 1,33 sekundy. 

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

Ledecká v úvodu držela krok s nejrychlejšími, ale pak udělala chybu a od poloviny tratě bojovala, aby projela všechny branky. "Byla to zbytečná chyba. V jedné bráně z nějakého důvodu vyjela doprava a pak se snažila vrátit do modré linie," hodnotil pro Českou televizi trenér Tomáš Bank.

Ledecká uznala, že se jí tento moment nevydařil. "Měla jsem jasný plán, co tam budu dělat, že rychle zatížím levou lyži. Nicméně když jsem tam přijela, tak se mi ten plán nepovedlo úplně uskutečnit. Na tu lyži jsem stoupla moc pozdě, měla jsem ji blbě zatíženou a pak mě to odneslo až někam do háje," komentovala kritický okamžik.

Nástrahy superobřího slalomu ale nakonec zvládla. "Od té chyby to byl spíš boj o holý život než jízda. Jsem ráda, že jsem to dokončila, protože takovéhle super-G mi dá víc zkušeností," doplnila česká reprezentantka. Osmnáct závodnic dnes závod nedokončilo nebo bylo diskvalifikováno. "Trať byla opravdu hodně těžká. Možná to bylo nejtěžší super-G, co jsem jela, nebo rozhodně jedno z nejtěžších. Myslím si, že šesté místo je skvělé," řekla olympijská šampionka v superobřím slalomu.

Šestým místem vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek v této disciplíně v SP. "Pozitivní je to, že i když udělá hodně velkou chybu, že je šestá, což bylo loni její nejlepší umístění," ocenil Bank.

Gutová-Behramiová se startovním číslem pět nasadila v té době suverénně nejrychlejší čas. Nikdo ho nedokázal překonat. Druhá Marta Bassinová z Itálie ztratila 16 setin, třetí Švýcarka Corinne Suterová byla pomalejší o dvě desetiny. Devětadvacetiletá Gutová-Behramiová se díky tomu posunula do čela hodnocení disciplíny, Ledecká klesla na druhou příčku.

Jaký bude další program české obojživelnice, není jasné. "Ester chce jet do Bad Gasteinu, ale její okolí jí to nechce povolit," poznamenal Bank. V Bad Gasteinu se už v úterý konají závody v paralelním slalomu na snowboardu. Lyžařky mají příští týden technické disciplíny. Další dva sjezdy a jedno super-G by se měly uskutečnit od 22. do 24. ledna ve švýcarské Crans Montaně.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Antonu (Rakousko):

Ženy - superobří slalom: 1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:17,82, 2. Bassinová (It.) -0,16, 3. C. Suterová (Švýc.) -0,20, 4. Tipplerová (Rak.) -0,45, 5. Brignoneová (It.) -0,72, 6. Ledecká (ČR) -1,33, 7. Rädlerová (Rak.) -1,37, 8. Gisinová -1,48, 9. Holdenerová (obě Švýc.) a Venierová (Rak.) obě -1,67.

Průběžné pořadí super-G (po 2 z 6 závodů): 1. Gutová-Behramiová 145, 2. Ledecká a C. Suterová obě 140, 4. Bassinová 130, 5. Brignoneová 105, 6. Tipplerová 68.

Průběžné pořadí SP (po 13 z 33 závodů): 1. Vlhová (SR) 649, 2. Gisinová 530, 3. Bassinová 423, 4. Goggiaová (It.) 402, 5. Gutová-Behramiová 390, 6. Shiffrinová (USA) 385, ...10. Ledecká 277, 38. Dubovská (ČR) 71.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články