Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krýzl hlásí návrat po vážném zranění, pomoci mu má nový realizační tým

Lyžař Kryštof Krýzl během rekonvalescence po vážném zranění kolena, které ho připravilo o únorové olympijské hry v Koreji, obměnil realizační tým. Už může trénovat na lyžích a chystá se na návrat k závodům. Mohlo by to být už ve finském Levi, kde se 18. listopadu uskuteční slalom Světového poháru.

Kryštof Krýzl
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Krýzl si v lednu při pádu v obřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu přetrhl zkřížený vaz v pravém koleně a poranil meniskus. "Bylo to docela vážně poškozené koleno. Měl jsem štěstí, že se mi to stalo poblíž Innsbrucku, kde je specialista na kolena, který operoval už několik špičkových lyžařů. Byl jsem v té nejlepší péči," vzpomínal Krýzl.

Dvaatřicetiletý český reprezentant vzal úraz jako prostor k úvahám o budoucnosti. "Člověk se mohl zamyslet nad tím, co bylo špatně, co mohl dělat líp," svěřil se. Po úrazu mohl jen rehabilitovat a pracovat na kondici. "Angažoval jsem nového kondičního trenéra Daniela Hejreta. Cítím se fyzicky teďka fit a hodně dobře," řekl Krýzl. Hejret v minulosti pomohl k návratu například českému překážkáři Petru Svobodovi.

Krýzl řešil i své fungování na svazích, protože jeho trenéra Daniela Fahnera v létě 2017 postihla mrtvice a celý tým kolem tohoto kouče se začal rozpadat. Začal spolupracovat s Rakušanem Dietmarem Thönim. "Není to můj trenér privátní, ale fungujeme hlavně prostřednictvím kempů," upřesnil.

Jako servismana a druhého trenéra najal Miloše Machytku, který v minulosti pracoval u Šárky Strachové. I když se nové vedení alpských lyžařů snaží o častější společnou přípravu, Krýzl musí kvůli zranění a dalším okolnostem zůstat nezávislý. Koleno mu už ale umožnilo absolvovat reprezentační soustředění v Chile a návrat bude zřejmě rychlejší, než dříve plánoval. Chtěl začít závodit v lednu, ale zřejmě to stihne ještě v listopadu. "Začnu asi v Levi," poznamenal.

Na zámořské závody Světového poháru se ale pak nechystá. "Zůstanu tady v Evropě, protože nechci absolvovat ten časový posun. Chci se soustředit na trénink," řekl. Není pro něj navíc prioritou absolvovat co nejvíce závodů v elitním seriálu. "Po loňsku nemám moc dobré postavení v žebříčku, musím se vyškrábat nahoru. Budu trošku improvizovat a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články