Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kostelič chce na další olympiádu, na jachtě. Myslím, že mám šanci se kvalifikovat, hlásí

Na jednu kariéru chce navázat druhou. Bývalý skvělý lyžař Ivica Kostelič by se mohl znovu objevit na olympijských hrách. Nikoli na zimních, ale na letních v Paříži v roce 2024, protože jeho novou vášní je jachting. Čtyřicetiletý Chorvat cílí na novou dvouposádkovou disciplínu.

Ivica Kostelič
zdroj: Ap

Kostelič, bratr slavnější a úspěšnější slalomářky Janici, skončil s lyžováním před třemi lety. Od té doby sbíral zkušenosti s plachtěním na moři. Pro olympijskou regatu se startem i cílem v Marseille by se rád kvalifikoval ve smíšené třídě Keelboat Offshore.

"Je to něco, co mě přitahuje. Myslím, že bych měl šanci se kvalifikovat. Zkusím to a uvidíme," řekl chorvatským médiím. První závody pro pařížské hry se uskuteční za dva roky. "Jak by řekla Janica: Štěstí spočívá v malých očekáváních, že?" prohlásil.

Se sestrou ale v plachetnici nebude. Protože si ale vybral disciplínu smíšenou, bude prý potřebovat souhlas manželky. "Samozřejmě, bez jejího svolení to nepůjde," dodal Kostelič, jenž má z olympiád čtyři stříbrné medaile. Tři získal v kombinaci, jednu ve slalomu. Z lyžařských mistrovství světa posbíral kompletní sbírku. Ze sezony 2010/11 je také celkovým vítězem Světového poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články