Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kmochová se koronaviru neobává, bojuje proti němu v laboratoři

Šestinásobná vítězka lyžařských soutěží na deaflympiádách Tereza Kmochová má nyní jiné než sportovní povinnosti. Sluchově handicapovaná reprezentantka se coby studentka Přírodovědecké fakulty zapojila do boje proti koronaviru.

Je nám líto, video expirovalo.
Kmochová vyměnila lyžařskou kombinézu za ochranný oblek v laboratoři

Kmochová, která loni v prosinci zářila na deaflympiádě, vyměnila sjezdovou kombinézu za tu ochrannou a usedla k robotu na testování koronaviru. "Při studiu mám na pracovišti odborné vedení, tak jsem se dotala k testování na COVID-19," řekla.

Pobyt v laboratoři je pro Kmochovou již běžnou záležitostí a viry či mikroby ji neděsí. "Takový zvláštní pocit z toho ani nemám, ani se nebojím. Vzorky nejsou při prvním zpracování tak infekční, takže jsme vlastně v bezpečí."

Jako lyžařka má jinak období klidu a odpočinku a věnuje se svým oblíbeným letním sportům. "Ráda jezdím na kole v okolí Prahy. Máme zavřené posilovny, tak si zacvičím doma, kdy můžu, kdy se mi chce," přiblížila.

Kromě sportovní přípravy ji čeká důležitý životní krok. "Čekají mne hlavně státnice. Tak to bude ještě běh na dlouhou trať."


Hlavní zprávy

Nejčtenější články