Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kilde nebude startovat v Kranjské Goře, Odermatt tak má jistý křišťálový glóbus

Marco Odermatt obhájil vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru poté, co se jeho norský rival Aleksander Aamodt Kilde vzdal startu v Kranjské Goře, kde jsou o víkendu na programu dva obří slalomy. Úřadující šampion tak už nemůže o velký křišťálový glóbus přijít.

Pětadvacetiletý Odermatt nyní vede hodnocení SP před Kildem o 386 bodů a ve zbytku sezony nemůže být dostižen. V nadcházejícím týdnu může Nor získat při finále Světového poháru v Andoře maximálně 300 bodů, protože nejezdí slalom.

Už o minulém víkendu Odermatt vyhrál poprvé v kariéře malý glóbus za hodnocení superobřího slalomu. Olympijský vítěz v obřím slalomu si trofej zajistil vítězstvím v super-G v Aspenu a prakticky jistý měl i celkový triumf v SP, protože Kilde svou neúčast v Kranjské Goře předem avizoval. Teprve po oficiálním zveřejnění norské nominace ale může slavit.

Z 22 startů ve Světovém poháru stál Odermatt v této sezoně osmnáctkrát na stupních vítězů a připsal si devět vítězství. Ve Slovinsku se o víkendu může přiblížit obhajobě malého glóbusu za obří slalom, v hodnocení disciplíny vede před posledními třemi závody o 100 bodů před Norem Henrikem Kristoffersenem.

Odermatt korunoval vydařenou sezonu, kterou ozdobil i dvěma zlatými medailemi na mistrovství světa v Courchevellu. Po Pirminu Zurbriggenovi se stal teprve druhým Švýcarem, který vyhrál velký křišťálový glóbus více než jednou. Slavný krajan to dokázal dokonce čtyřikrát v letech 1984, 1987, 1988 a 1990.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články