Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

K čemu se upínat? MS sjezdařů v Cortině má být symbolem znovuzrození Itálie

Naděje. Co bude tou pravou a symbolickou tečkou za koronavirovým temnem? Začínají o tom mluvit organizátoři nejedné sportovní akce. Odložené olympijské hry v Tokiu by měly být skutečným středobodem, ale třeba už i pořadatelé mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo doufají, že se únorový šampionát stane symbolem znovuzrození koronavirem těžce postižené země.

Ester Ledecká ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Generálkou na MS v Cortině mělo být letos v březnu finále Světového poháru, jež ale padlo za oběť šíření nemoci COVID-19. Organizátoři nicméně přípravné práce na šampionát nezastavili a těší se, že v únoru příštího roku v Dolomitech sjezdařskou elitu přivítají.

"Doufáme, že Cortina 2021 by mohla být první velkou sportovní akcí po pandemii koronaviru a mohla by se stát symbolem znovuzrození a obrození celé země," uvedl šéf organizačního výboru Valerio Giacobbi.

Itálie je s 27 967 úmrtími a více než 205 tisíci potvrzených případů nemoci COVID-19 jednou z nejhůře zasažených zemí na světě. Na Apeninském poloostrově pomalu začínají uvolňovat přísná omezení, jež měla zabránit šíření nákazy.

Nic není jisté. MS v alpském lyžování může být nadějným bodem, ale také vůbec nemusí. Připravuje se i alternativa, že pandemie nemusí být za devět měsíců ještě pod kontrolou a sáhne se například k omezení počtu diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články