Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jandová a Kocián mají zlato z univerziády, Zabystřan přidal bronz z kombinace

Zlato získali na světové zimní univerziádě v Lake Placid biatlonisté Tereza Jandová a Jakub Kocián v závodě smíšených dvojic. Už druhou medaili získal v Lake Placid lyžař Jan Zabystřan. Ke zlatu ze superobřího slalomu přidal bronz v kombinaci. Čtyřiadvacetiletý reprezentant se v dějišti ZOH 1980 postaral o zapsání čtvrtého cenného kovu pro českou výpravu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandová s Kociánem vyhráli smíšenou štafetu biatlonistů

Jandová s Kociánem vyhráli závod smíšených dvojic s bezpečným náskokem 37,5 sekundy před Francií, třetí byla Ukrajina. Jednadvacetiletá Jandová navázala na bronz ze sobotního vytrvalostního závodu, Kocián v něm byl čtvrtý.

Zabystřan do slalomu startoval s náskokem ze super-G a v součtu časů ztratil rovných pět desetin sekundy na Španěla Alberta Ortegu, jenž byl v neděli šestý. Pouhou setinu zaostal čtyřiadvacetiletý kadaňský rodák za stříbrným Andrejem Drukarovem z Litvy.

Účastníkovi dvou olympijských her Zabystřanovi nepomohl k udržení první příčky ani fakt, že slalomovou trať stavěl jeho trenér. "Tak nějak jsme si k té trati něco říkali. Myslím, že ji postavil pěknou, bohužel já tam udělal pár chybek, takže mě to stálo nějaká místa," řekl České televizi Zabystřan. Vedle něj získali v Lake Placid medaile ještě Jakub Žerava ve snowboardcrossu (stříbro) a biatlonistka Tereza Jandová (bronz).

Blízko cennému kovu dnes byla Klára Kašparová, jež postoupila do čtyřčlenného finále skikrosu. V něm skončila poslední a nepodařilo se jí navázat na bronz z Krasnojarsku 2019. Rychlobruslařka Veronika Antošová byla v závodě na 3000 metrů pátá pět sekund od medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články