Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Innerhofer má zlomenou lýtkovou kost, MS si kvůli tomu ujít nenechá

Kitzbühel (Rakousko) – Italský sjezdař Christof Innerhofer má vlasovou zlomeninu v lýtkové kosti, přesto chce startovat na nadcházejícím mistrovství světa ve Svatém Mořici. Zranění utrpěl před měsícem v kombinačním super-G v italské Santa Caterině a vynechal následné závody ve Wengenu. Navzdory bolesti pak startoval v Kitzbühelu, kde dokonce vybojoval druhé místo v superobřím slalomu. "Bolí to hrozně," přiznal.

Christof Innerhofer
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Po pádu v Santa Caterině mu lékaři diagnostikovali pohmoždění nohy a natržení lýtkového svalu levé nohy. Další vyšetření po závodech v Kitzbühelu, kde jel se sebezapřením, odhalilo zlomeninu.

"V Kitzbühelu jsem byl dost na vážkách, jestli to zvládnu. Samozřejmě se na mně ty závody podepsaly, bolelo to opravdu hodně," uvedl Innerhofer, který v super-G v rakouském středisku zaostal jen o devět setin za vítězným Matthiasem Mayerem. Ve sjezdu pak skončil sedmnáctý.

Před světovým šampionátem se chystá nohu otestovat o víkendu v Garmisch-Partenkirchenu, kde se před šesti lety stal mistrem světa v superobřím slalomu. Chtěl využít karbonovou dlahu, ale neseděla mu. "Mám to zatejpované, dostal jsem prášky a opíchali mi to," řekl dvaatřicetiletý lyžař. Mistrovství světa začne 7. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články