Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

I druhé super-G v Soči muselo být zrušeno kvůli záplavám sněhu

Stejně jako v sobotu, ani v neděli se Ester Ledecká neprojede na svahu v Krasné Poljaně. Oba plánované závody v superobřím slalomu musely být zrušeny kvůli příliš velkému množství sněhu, které organizátoři nedokázali uklidit a připravit sjezdovky na závod. Seriál světového poháru se tak nyní přesune na točivé disciplíny do Špindlerova Mlýna, které jsou na programu příští víkend.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alessandro Trovati

Počasí sice tentokrát bylo o něco příznivější než v předešlých dnech, ale pořadatelům se přes veškerou snahu nepodařilo sjezdovku upravit. V minulých dnech totiž napadlo přes metr a půl sněhu. "Počasí bylo nešťastné. Příroda byla prostě silnější," řekl sportovní ředitel SP žen Nor Atle Skaardal.

V týdnu neodjel ani jeden ze tří tréninků sjezdu, který byl proto na sobotu nahrazen superobřím slalomem, ale i ten byl zrušen. Na start se tak nedostala ani olympijská vítězka v super-G z Pchjongčchangu Ester Ledecká. Ta se nyní vrátí na snowboard a příští týden pojede SP ve švýcarském Scuolu.

Světové lyžařské hvězdy s již jistou celkovou vítězkou SP Mikaelou Shiffrinovou z USA, která v Rusku nebyla, se příští týden objeví ve Špindlerově Mlýně. Do Krkonoš se Světový pohár vrací po osmi letech, 8. a 9. března se pojedou obří slalom a slalom.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články