Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Höflová-Rieschová končí ve 29 letech s lyžováním

Mnichov - Trojnásobná olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa ve sjezdovém lyžování Maria Höflová-Rieschová ukončila kariéru. Devětadvacetiletá Němka to oznámila poté, co dodatečně převzala malý křišťálový glóbus za triumf v hodnocení sjezdu světového poháru.

Maria Höflová-Rieschová
zdroj: Reuters

Höflová-Rieschová závodila ve světovém poháru od šestnácti let a během třinácti roků vyhrála téměř vše, co se dalo. V elitním seriálu získala 27 prvenství ve čtyřech disciplínách, nepovedlo se jí vyhrát jen obří slalom. V roce 2011 ovládla celkové hodnocení SP, k tomu přidala pět malých glóbů za disciplíny. Ten poslední za sjezd přebírala dnes, neboť minulý týden ve finále SP v Lenzerheide putovala po pádu ve sjezdu rovnou ze svahu do nemocnice.

Kariéru oficiálně ukončila necelý měsíc poté, co v Soči obhájila zlato v kombinaci z Vancouveru a potřetí v kariéře se stala olympijskou vítězkou. Kromě toho má ve sbírce z her v roce 2010 také zlato ze slalomu a ze Soči stříbro ze super-G.

Konec na vrcholu

"Dala jsem toho do této sezony tolik, všechno, co jsem měla. Udělala jsem všechno pro to, abych znovu dosáhla toho největšího cíle. Tenhle velký sen se mi znovu splnil a člověk by měl skončit, když je to nejkrásnější," řekla Höflová-Rieschová.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu má kromě čtyř medailí z Olympijských her ve sbírce šest cenných kovů ze světových šampionátů. Zlaté ze slalomu v roce 2009 a kombinace 2013 a čtyři bronzy.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články