Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Hirscher vyhrál obří slalom ve Val d'Isere

Val d'Isere (Francie) - Rakušan Marcel Hirscher vyhrál obří slalom světového poháru ve Val d'Isere a v devátém závodu sezony ukončil čekání alpské velmoci na premiérové vítězství v novém ročníku. Třiadvacetiletý lyžař uhájil vedení z prvního kola a připsal si 13. triumf v kariéře.

Suverénně nejlepší výkon předvedl ve druhém kole Němec Stefan Luitz. Dvacetiletý lyžař, který útočil z 25. místa, prolétl trať o téměř sekundu rychleji než nejbližší soupeř a životní jízdou se katapultoval na druhé místo. Třetí skončil Američan Ted Ligety, jenž opanoval oba úvodní obří slalomy sezony v Söldenu a Beaver Creeku.

"Pozitivní je, že je i Ted Ligety k poražení. Tohle považuju za nejtěžší sjezdovku na obří slalom v sezoně," pochvaloval si po závodě Hirscher, jenž v obřím slalomu vyhrál posedmé v kariéře. "Doufám, že to takhle půjde dál," dodal.

K druhému triumfu za sebou měl nakročeno vítěz sobotního slalomu Alexis Pinturault. Po úvodním kole druhý Francouz na všech mezičasech suverénně vedl a jeho čas by stačil i na později jedoucího Hirschera, těsně před cílem ale chyboval, a přestože vystoupal zpět na trať a dojel, propadl se na 28. místo. V průběžném pořadí disciplíny se Hirscher přiblížil vedoucímu Ligetymu na rozdíl dvaceti bodů.

V celkovém pořadí snížil Američan svou ztrátu na prvního Nora Aksela Lunda Svindala na rozdíl 38 bodů. Hirscher zůstal třetí. Čeští závodníci na postupovou třicítku nedosáhli. Kryštof Krýzl na Hirscherův čas z prvního kola ztratil 3,67 sekundy a obsadil 35. místo, Martin Vráblík jízdu nedokončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články