Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hirscher se při prvním tréninku na sněhu zranil a čeká ho šestitýdenní pauza

Salcburk – Takhle si vstup do přípravy na novou sezonu šestinásobný vítěz Světového poháru ve sjezdovém lyžování Marcel Hirscher rozhodně nepředstavoval. Osmadvacetiletý Rakušan si zlomil nohu na Mölltalském ledovci při prvním tréninku na sněhu v sezoně, když při slalomu zavadil o branku. Nyní ho čeká minimálně šestitýdenní pauza.

Marcel Hirscher
zdroj: REUTERS autor: Srdjan Zivulovic

Hirscher byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Salcburku. Čtyřnásobný mistr světa sice nemusel na operaci, nohu ale bude mít šest týdnů v sádře. První závod nového ročníku Světového poháru je na programu 29. října v Söldenu, kde se tradičně pojede pouze obří slalom.

"Další lyžařský den bude muset bohužel počkat," napsal Hirscher na svém facebookovém profilu pod video z incidentu. Nízkou poslední branku jako by nejlepší lyžař posledních let přehlédl. 

Hirscher v minulé sezoně ovládl celkové pořadí Světového poháru už pošesté za sebou. Čtyřikrát také vyhrál pořadí slalomu a obřího slalomu, ve stejných disciplínách navíc triumfoval i na letošním mistrovství světa ve Svatém Mořici. Na kontě má také stříbrnou medaili ze slalomu na olympiádě v Soči 2014.

Zranění se mu přitom dosud vyhýbala. I když jimi lyžaři často trpí, Hirscher měl jen drobnou zlomeninu v noze před mistrovstvím světa před šesti lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirscher si zlomil nohu a čeká ho alespoň 6 týdnů bez lyžování
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články