Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hansdotterová po sezoně s lyžováním skončí, olympijské vítězce už chyběla motivace

Olympijská vítězka ve slalomu z Pchjongčchangu Švédka Frida Hansdotterová ukončí po sezoně závodní kariéru. Třiatřicetiletá lyžařka se představí už jen na Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně a příští týden ve finále seriálu v Andoře.

Frida Hansdotterová
zdroj: Reuters

Majitelka pěti medailí z mistrovství světa se rozloučí, protože už jí chyběla motivace. "V posledních letech pro mě byly hlavním cílem olympiáda v Pchjongčchangu a domácí mistrovství světa v Aare. V téhle sezoně jsem ale už neměla takovou chuť a touhu po závodění," uvedla Hansdotterová.

Loni v Koreji se stala druhou švédskou olympijskou vítězkou ve slalomu po Anje Pärsonové, která vyhrála v Turíně v roce 2006.

Na mistrovství světa získala Hansdotterová pět medailí, z toho tři individuální ve slalomu. Nejlépe si vedla v roce 2015 v Beaver Creeku, kde skončila druhá za domácí Mikaelou Shiffrinovou a před českou lyžařkou Šárkou Strachovou. Letos v Aare se musela spokojit s pátým místem.

Ve Světovém poháru nasbírala od roku 2009 celkem 35 medailových úspěchů a všechny ve slalomu. Čtyřikrát vyhrála, naposledy předloni v lednu ve Flachau.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články