Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Goggiová ovládla v Lake Louise po sjezdech také super-G. Ledecká dojela třináctá

Jasnou královnou programu v Lake Louise byla Sofia Goggiaová, která po sjezdech zvítězila i v super-G. Na třináctém místě dojela Ester Ledecká, kterou od elitní desítky dělilo sedm setin. 

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Ledecká po dvanáctém a dvaadvacátém místě ve sjezdu ani tentokrát na umístění v elitní desítce nedosáhla. V polovině trati ztrácela 1,2 sekundy na průběžně vedoucí Laru Gutovou-Behramiovou, ale zbytek závodu jí vyšel lépe a manko stáhla pod sekundu. Zařadila se na sedmou příčku. "Jsem spokojená. Já jsem si tu jízdu docela užila, akorát jsem tam udělala nějaké chyby, které mě stály nějaký čas. Myslím si, že to byla dobrá jízda a že se máme od čeho odrazit," uvedla Ledecká.

Obhájkyni malého glóbu za tuto disciplínu Gutovou pak o jedenáct setin porazila vítězka obou sjezdů Goggiaová. Pro třetí příčku si s devětadvacítkou dojela Rakušanka Mirjam Puchnerová, která tak navázala na bronzové umístění v úvodním sjezdu.

Před českou reprezentantku se dostaly i další závodnice. Ve vyrovnaném pořadí od osmého do čtrnáctého místa se sedm lyžařek vměstnalo do jedenácti setin. Ledecká z nich byla druhá nejpomalejší. Měla ale výrazně menší ztrátu než v obou sjezdech, kdy za Goggiaovou zaostávala o více než dvě sekundy. "Jsem ráda, že i s těmi chybami jsem nedostala tolik a byla jsem schopná tak nějak konkurovat. Myslím si, že máme na na čem pracovat, ale že dnes to bylo dobré," komentovala Ledecká těsné odstupy.

Další superobří slalomy jsou ve Světovém poháru naplánované hned na příští víkend, kdy se pojedou dva závody ve Svatém Mořici. Do Švýcarska se mohou závodnice, jejich realizační týmy i další lidé nezbytní pro organizaci Světového poháru přesunout díky výjimce z desetidenní karantény, která je jinak kvůli nové variantě koronaviru omikron povinná pro všechny cestující z rizikových zemí bez ohledu na očkování. A mezi tyto země patří i Kanada.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Ženy - super-G: 1. Goggiaová (It.) 1:18,28, 2. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,11, 3. Puchnerová (Rak.) -0,44, 4. Tipplerová (Rak.) -0,50, 5. Brignoneová (It.) -0,53, 6. Shiffrinová (USA) -0,58, 7. Curtoniová (It.) -0,64, 8. Siebenhoferová (Rak.) -1,00, 9. Hählenová (Švýc.) a Gagnonová (Kan.) obě -1,03, ...13. Ledecká (ČR) -1,10.

Průběžné pořadí SP (po 8 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 405, 2. Vlhová (SR) 340, 3. Goggiaová 315, 4. Slokarová (Slovin.) 210, 5. Dürrová (Něm.) 201, 6. Gutová-Behramiová 198, ...23. Dubovská (ČR) 73, 32. Ledecká 51.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články