Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Famózní Ledecká letěla na trati, ve Val d'Isere ovládla super-G

Druhé vítězství v závodu Světového poháru v alpském lyžování v kariéře zapsala Ester Ledecká. Ve francouzském Val d'Isere si podmanila super-G s náskokem 3 setin před královnou rychlostních disciplín z loňského ročníku SP Corinne Suterovou ze Švýcarska. Třetí Federica Brignoneová z Itálie zaostala za českou reprezentantkou o dalších 32 setin.

Ester Ledecká
zdroj: Reuters autor: ERIC GAILLARD

V lyžařském Světovém poháru si zimní "obojživelnice" připsala druhou výhru po loňském triumfu ve sjezdu v kanadském Lake Louise.

Ledecké se stejně jako v předchozí sezoně podařilo opanovat závod elitního seriálu ve dvou různých sportech. O minulém víkendu triumfovala v paralelním obřím slalomu na snowboardu v italské Cortině d'Ampezzo.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká poprvé vyhrála superobří slalom Světového poháru

Když dojela se startovním číslem šest do cíle a vedla o 78 setin, dlouho si výsledkovou tabuli udiveně prohlížela. Vzápětí její výkon atakovala Suterová, která byla na třetím mezičase o osm setin rychlejší, ale v závěru lehce ztratila a zařadila se těsně za pětadvacetiletou Češku. Pak už Ledeckou ohrožovala jen Brignoneová.

Trenér Tomáš Bank už od prvních branek cítil naději na další skvělý závod své svěřenkyně. "Už jak to zabalila do sjezďáku, tušil jsem, že to dnes bude dobrý. Z toho projevu poznám, že jede naplno. Vypadalo to hezky, jela dobře," řekl České televizi.

Vyplatilo se změnit linii ve druhé průjezdné bráně. "Řekl jsem si, že by bylo možná lepší jet trošku dál od modré brány, aby měla jednodušší timing. Nabrala tam rychlost," pochvaloval si Bank.

Další triumf Ledecké přišel po nevydařeném ranním rozježdění. "Ester to ráno vůbec nešlo na warm upu a byly i slzičky," prozradil trenér.

V superobřím slalomu, který překvapivě ovládla na olympijských hrách v Pchjongčchangu, si Ledecká výrazně vylepšila maximum ve Světovém poháru. Dosud byla nejlépe šestá na konci letošního února v italském La Thuile, kde jela super-G naposled.

SP ve sjezdovém lyžování ve Val d´Isere (Francie):

Ženy - super-G: 1. Ledecká (ČR) 1:24,64, 2. C. Suterová (Švýc.) -0,03, 3. Brignoneová -0,35, 4. Bassinová (obě It.) -0,46, 5. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,78, 6. Vlhová (SR) -0,84, 7. Goggiaová -0,85, 8. E. Curtoniová (It.) -1,17, 9. Gisinová (Švýc.) -1,24, 10. Cashmanová (USA) a Lieová (Nor.) obě -1,29.

Průběžné pořadí SP (po 9 z 33 závodů): 1. Vlhová 465, 2. Gisinová 327, 3. Bassinová 323, 4. Brignoneová 308, 5. Goggiaová 302, 6. Shiffrinová (USA) 275, ...10. Ledecká 187, 40. Dubovská (ČR) 48.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články