Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dvě závodnice opustily stupně vítězů. FIS kvůli časomíře hýbala s výsledky sjezdu

V sobotu se po sjezdu Světového poháru v Crans Montaně radovaly z umístění na stupních vítězů, o tři dny později o "bednu" přišly. Joanu Hählenovou a Laru Gutovou-Behramiovou o druhé, resp. třetí místo připravila Mezinárodní lyžařská federace (FIS), která dodatečně upravila výsledky kvůli problémům s časomírou. Vítězkou zůstala Italka Sofia Goggiaová.

Sjezd v Crans Montaně
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marco Trovati

Kvůli technickým potížím byly v sobotním závodu ve švýcarském středisku měřeny čtyřem lyžařkám časy pomocí záložního manuálního systému. Po několika dnech prověřování přišla expertní skupina na to, že čtveřici lyžařek byl nesprávně vylepšen čas o 13 setin sekundy, jež jim byly nyní odebrány.

O umístění na stupních vítězů tak přišly švýcarské lyžařky Joana Hählenová a Lara Gutová-Behramiová, které z druhého a třetího místa klesly na čtvrté a šesté. Naopak si polepšily vedoucí žena pořadí disciplíny Rakušanka Nicole Schmidhoferová z čtvrté pozice na druhou a Švýcarka Corinne Suterová ze čtvrté na třetí. Nic se nezměnilo na vítězství Goggiaové, jež se dočkala výhry v SP téměř po roce.

Schmidhoferová po úpravě výsledků vede pořadí sjezdu dva závody před koncem o 90 bodů před krajankou Ramonou Siebenhoferovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články