Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Druhý sjezd sezony vyhrál po čtyřech letech Innerhofer

Beaver Creek (USA) - Druhý sjezd sezony světového poháru vyhrál v Beaver Creeku italský lyžař Christof Innerhofer. Na stupně vítězů ho v Coloradu doprovodili dva Norové, vítěz z Lake Louise Aksel Lund Svindal a jeho krajan Kjetil Jansrud. 

Christof Innerhofer slaví vítězství ve sjezdu
zdroj: EPA autor: JUSTIN LANE

Mistr světa v superobřím slalomu Innerhofer si dojel pro čtvrtý triumf v SP v kariéře s náskokem 23 setin sekundy. Před týdnem v Kanadě byl přitom ve sjezdu až sedmadvacátý. "Je to neskutečné, v posledních měsících jsem měl velké problémy. Ale v tréninku se mi tu dařilo a říkal jsem si, jeď v klidu, užívej si to. Na startu jsem se cítil, jako kdyby to byl jen trénink. Prostě jsem zkoušel riskovat, ale nebýt v křeči," uvedl sedmadvacetiletý Innerhorfer, jenž vyhrál sjezd SP po čtyřech letech.

Svindal, jenž získal v Lake Louise vítězný double v rychlostních disciplínách, byl vzhledem ke své jízdě s druhou pozicí spokojený. "Bylo to trochu moc divoké. Byl jsem překvapený, že to na druhé místo stačilo," řekl Nor, jenž zvýšil své vedení v celkovém hodnocení SP před Američanem Tedem Ligetym na 110 bodů.

Do závodu nezasáhl Ondřej Bank, jenž si ve středu v tréninku vykloubil rameno a na dnešek má naplánovanou operaci. O víkendu se v Beaver Creeku jedou super-G a obří slalom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články