Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Další parádní výsledek Ledecké. Ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo skončila osmá

Ester Ledecká se blýskla dalším úspěchem v alpském lyžování. V italské Cortině d'Ampezzo zajela ve sjezdu osmý nejrychlejší čas. Na vítězku Ramonu Siebenhoferovou z Rakouska ztratila 1,26 sekundy, od čtvrté Němky Kiry Weidleové ji přitom dělila jen jedna desetina. V neděli čeká Ledeckou a spol. super-G, přímý přenos sledujte od 11:10 na programu ČT sport a na webu ctsport.cz.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

Druhá skončila jen o čtyři setiny zpět další rakouská lyžařka Nicole Schmidhoferová, vedoucí žena pořadí disciplíny. Třetí byla Slovinka Ilka Štuhecová. "Je úžasné, že jsem to znovu dokázala. Včera to bylo hodně emotivní a těžko jsem se soustředila na dnešní závod. Jasně, získala jsem tím hodně sebevědomí, ale bylo těžké usnout," uvedla Siebenhoferová, jež si v pátek připsala první vítězství v kariéře. Společně s kamarádkou Schmidhoferovou ovládly čtyři z pěti dosavadních sjezdů v sezoně. 

Start byl oproti pátku na standardním místě a trať byla o 500 metrů delší. Ledecká jela od začátku agresivně, na hraně a jednou se po skoku téměř dotkla hýžděmi země. Dlouho se držela na mezičasech za Siebenhoferovou o necelou sekundu. Nakonec s Rakušankou prohrála o 1,26 sekundy, v přepočtu o 34,38 metru.

"Líbilo se mi to. Pustili nás shora, takže jsme měly dvě tři zatáčky a skok navíc. Jelo se mi fajn, některé věci jsem si opravila. Pořád tam mám rezervy, ale jsem spokojená," řekla Ledecká. "Vzala jsem si jiné lyže. Mám je očíslované od jedné do sedmdesáti, tohle byly ty sedmdesáté. Jely tak rychle, že jsem měla co dělat, abych je dohnala. Musím poděkovat servisákovi a celému týmu," uvedla.

Ledecká si uvědomovala, že ztrátu nabrala hlavně kvůli jedné větší chybě. "Jsem ráda, že se mi přesto povedlo do té desítky nacpat. Jsem tady na tom kopci poprvé, tak jsem si to osahávala v těch prvních jízdách. Jsem ráda, že se mi to takhle dneska povedlo, každý výsledek v Top 10 je samozřejmě fantastický," řekla Ledecká.

"Jízda byla dobrá, výborná. Dokázala být aktivnější než v pátek. Měla lepší sjezdový postoj. Škoda že se v poslední zatáčce docela rozbalila a trošku proto ztratila," hodnotil jízdu Ledecké její trenér Tomáš Bank.

Po projetí cílem byla Ledecká šestá a atakovala svůj nejlepší výsledek v SP, ale o dvě místa ještě klesla. Maximem olympijské vítězky super-G z Pchjongčchangu dál zůstává sedmé místo ve sjezdu v Lake Louise z prosince 2017.

Zatímco v pátek třiadvacetiletá Ledecká prohrála s hvězdnou Lindsey Vonnovou, tentokrát Američanku odsunula o jednu desetinu za sebe. "To jsem ani nevěděla. Asi musela jet chvíli pozadu," vtipkovala Ledecká.

V neděli je v Cortině na programu superobří slalom. "Je super, že už ten kopec mám trošku načtenej, že už to pro mě není úplná novinka na něm jet. Uvidíme, jak to zítra bude postavené a jak si to užiju. Moc se na to těším," doplnila Ledecká.

SP ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):

Ženy - sjezd: 1. Siebenhoferová 1:36,22, 2. Schmidhoferová (obě Rak.) -0,04, 3. Štuhecová (Slovin.) -0,51, 4. Weidleová -0,63, 5. Rebensburgová (obě Něm.) -1,16, 6. Hütterová (Rak.) -1,22, 7. Gisinová (Švýc.) -1,25, 8. Ledecká (ČR) -1,26, 9. Agerová (Rak.) a Vonnová (USA) obě -1,36.

Průběžné pořadí sjezdu (po 5 z 9 závodů): 1. Schmidhoferová 328, 3. Siebenhoferová 320, 2. Štuhecová 298, 4. Gisinová 207, 6. Weidleová 198, 6. Venierová (Rak.) 195, ...13. Ledecká 84.

Průběžné pořadí SP (po 20 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 1394, 2. Vlhová (SR) 898, 3. Holdenerová (Švýc.) 597, 4. Rebensburgová 480, 5. Schmidhoferová 461, 6. Gisinová 442, ...39. Ledecká 114, 98. Capová (ČR) 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články