Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další elitní lyžařka je v nemocnici, Goggiaová si zlomila nohu. Vlhová je po operaci

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, říká staré přísloví a jak se zdá v téhle sezoně chodí po lidech na horách. A to hned po těch nejlepších. K zástupu zraněných špičkových lyžařů a lyžařek v alpských disciplínách nyní přibyla Sofia Goggiaová. Jednatřicetiletá italská olympijská vítězka, která poslední roky kraluje sjezdu, si při tréninku obřího slalomu zlomila nohu.

Sofia Goggiaová ve sjezdu SP v Crans-Montaně
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Ze svahu v Ponte di Legno, kde trénovala, ji vrtulník dopravil do nemocnice v Miláně, kde lékaři nepříznivou diagnozu potvrdili.

Goggiaová měla těžký pád už například v Cortině d'Ampezzo v lednu 2022, kdy si poranila vaz v kolenu a zlomila holeň, přesto o 23 dnů později nastoupila v Pekingu do olympijského sjezdu a vybojovala stříbro.

Jednatřicetiletá Goggiaová v této sezoně mířila za pátým křišťálovým glóbem za hodnocení sjezdu, v pořadí celého Světového poháru je pátá za vážně zraněnou Petrou Vlhovou. Ta se v pondělí podrobila operaci kolena, které si poranila v lednovém obřím slalomu Světového poháru před vlastními fanoušky v Jasné. Tým olympijské vítězky a mistryně světa oznámil, že zákrok, při němž jí v koleně opravili přední zkřížený vaz a meniskus ve Švýcarsku proběhl v pořádku.

"Operace byla úspěšná. Petra se cítí dobře, zotavuje se podle plánu," uvedl v prohlášení pro média trenér Vlhové Mauro Pini.

Pro Slovenku už sezona skončila, stejně jako pro Corinne Suterovou. Pauzu si dává také americká hvězda Mikaela Shiffrinová, ale její zranění by nemělo být vážné.

Mezi muži se zotavují z vážných problémů Nor Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault nebo Marco Schwarz.

Lyžařky měly o tomto víkendu závodní volno, po točivých disciplínách v Andoře jsou na programu dva sjezdy a super-G od 16. února v Crans Montaně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články