Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Crans Montanu zaplavil sníh, sjezd žen byl přeložen na neděli

Crans Montana - Sjezd Světového poháru v Crans Montaně, v němž měly startovat i Ester Ledecká a Klára Křížová, byl po vydatné sněhové nadílce odložen na neděli. Pojede se místo plánovaného závodu v kombinaci, který dnes Mezinárodní lyžařská federace FIS bez náhrady zrušila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sněhová nadílka odložila ženský sjezd v Crans Montaně

Ve švýcarském středisku napadlo během pátku a noci na dnešek přes půl metru sněhu, takže pořadatelé nemohli upravit trať. Ráno nejprve odložili start sjezdu o dvě hodiny na 12:30, ale vzápětí oznámili, že se závod o den odkládá. "Jdu si zalyžovat do prašanu. Zkusím se ovládat a nepřehnat to," uvedla vedoucí žena Světového poháru Američanka Lindsey Vonnová.

Ledecká si tak musí počkat na další start ve Světovém poháru, v němž se poprvé představila před týdnem v Garmisch-Partenkirchenu a překvapila 24. místem ve sjezdu. Dvacetiletá mistryně světa na snowboardu bodovala i den poté v super-G. "Myslím si, že to je dobře, že se to rušilo, nebylo by to bezpečné. Napadlo strašně sněhu, a i když tady mají celé švýcarské vojsko, tak se to nepodařilo připravit. A já se vůbec nedivím, je to dlouhý a široký kopec," uvedla Ledecká.

Ani dnes lyžovat nebyla, dala si odpočinek a lehký trénink po obědě. "Stačilo mi, že jsme ráno půl hodiny vyhrabávali auto. Vždyť na něm byl skoro metr sněhu. A na té sjezdovce to nemohlo vypadat jinak, navíc to ani není kam odklidit," vysvětlovala Ledecká.

Tušila už den předem, že se závod nepojede. "A když jsem ráno viděla, co je za okny, tak to bylo jasné," uvedla. Chtěla si kopec sjet hlavně proto, aby získala zkušenosti. "Chtěla jsem ten kopec vidět, sjet si ho, najet si ho do příštích let, protože závod SP se jezdí pořád na stejných kopcích," vysvětlila.

Předpověď není příznivá však ani pro neděli. V Crans Montaně totiž opět vydatně sněží, a i když by nemělo napadat tolik sněhu jako v pátek, obavy, že se opět nepojede, se ve Švýcarsku opakují často. "Já to mám nastavené tak, že se pojede. Půjdu na prohlídku trati a uvidím, jestli to nebude moc velký risk, kdyby se jelo. Uvidíme," dodala Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články