Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Cortina chce hostit MS sjezdařů až po OH v Pekingu

Italští pořadatelé chtějí odložit mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo o rok až na březen 2022, tedy hned po olympijských hrách v Pekingu. Důvodem odkladu je nepředvídatelný vývoj šíření koronaviru. Mezinárodní federace FIS jejich žádost zváží, rozhodnout by o ní měla do začátku července.

Sofia Goggiaová během sjezdu v Cortině d'Ampezzo
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alessandro Trovati

Alpští lyžaři včetně olympijské vítězky v superobřím slalomu Ester Ledecké zatím počítají s tím, že se utkají o světové medaile od 7. do 21. února příštího roku.

Předseda Italského olympijského výboru Giovanni Malago ale televizní stanici Rai2 v neděli večer řekl, že organizátoři mají v plánu šampionát přesunout až po pekingských hrách.

"Předseda federace zimních sportů Flavio Roda zítra předloží federaci FIS žádost o odložení šampionátu na březen 2022," řekl Malago.

"Je to velmi bolestné rozhodnutí, ale dává smysl. Pokud by v říjnu nebo listopadu tohoto roku stále byly problémy s koronavirem, pak by o pár měsíců později nebylo možné garantovat bezpečnost všech účastníků mistrovství světa," prohlásil.

Itálie má více než 32 tisíc obětí spojených s nemocí COVID-19 a patří mezi nejvíce zasažené země světa. Původně si pořadatelé lyžařského šampionátu mysleli, že svátek v Dolomitech bude příští rok symbolem obrody celé Itálie.

Olympijské hry v Pekingu mají v roce 2022 termín od 4. do 20. února. Kolik dnů mezi dvěma vrcholy by alpští lyžaři měli, není zatím jasné, protože zvažovaný nový termín zatím zmíněn nebyl.

FIS rovněž rozhodla o novém datu odloženého březnového MS v letech na lyžích, které se v Planici uskuteční od 11. do 13. prosince. V příštím roce uspořádá Štítná nad Vláří světový šampionát v travním lyžování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články