Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští travní lyžaři si dojeli na svahu v Předklášteří pro čtyři medaile ze SP

Jakožto třetí zastávka světového poháru se jely závody v travním lyžování. Hostil je svah v Předklášteří na Brněnsku. Čeští závodníci si vedli dobře a získali tři medaile. Martin Barták vybojoval zlato a bronz. Pro druhé místo si ve slalomu dojela Anna Veselá a třetí skončila Šárka Abrahamová v obřím slalomu.

Martin Barták
zdroj: Czech Ski and Snowboard autor: Czech Ski and Snowboard

"Jsem rád, že to konečně vyšlo. Snad to nebude naposledy. Určitě mi pomohlo, že jsme v Předklášteří dost trénovali. Špička je hodně vyrovnaná a věděl jsem, že si nemůžu dovolit udělat chybu. Naštěstí se to povedlo. Mám tady obřák rád," pověděl Martin Barták, jenž vyhrál oblíbený obří slalom a ještě přidal bronz ve sprint Super G. Celkově je v pořadí SP na druhé pozici.

Český medailový účet otevřela v sobotním slalomu stříbrem Alena Veselá. "S prvním kolem jsem byla spokojená, vyšlo mi nejlépe, jak mohlo. Druhé kolo mi moc nesedlo, udělala jsem pár chyb a přesně vím, kde jsem ztratila svůj náskok," uvedla závodnice, jež po první jízdě dokonce vedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Travním lyžařům se na SP v Předklášteří dařilo

Čtvrté pódiové umístění českého týmu zaznamenala Šárka Abrahamová, když se díky skvělému druhému kolu v obřím slalomu posunula na bronzový stupínek. "Jsem hodně spokojená. Předklášteří je těžké, ale obří slalomy mi letos jdou. Jsem ráda, že jsem to potvrdila i tady. Byl to opravdu těsný závod a chyby se tady neodpouští," radovala se medailistka z posledního juniorského světového šampionátu ve Štítné nad Vláří.

Světový pohár pokračuje na přelomu července a srpna v italské Cortině, kde čeká závodníky obří slalom a klasické super G. Vrcholem sezony bude domácí světový šampionát ve Štítné nad Vláří.

Zdroj
Czech Ski and Snowboard

Hlavní zprávy

Nejčtenější články