Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Byl to sen, nejlepší dárek k šestnáctinám, vzpomíná Shiffrinová na debut ve Špindlerově Mlýně

Do šestnáctých narozenin zbývalo pár dní. S předstihem přišel nádherný dárek. Ve Špindlerově Mlýně se v březnu 2011 poprvé postavila na start závodu Světového poháru. Nebodovala, přesto to byl pro současnou hvězdu číslo jedna nezapomenutelný zážitek. Po osmi letech se vrátila, opět okusila tamní sjezdovku a zavzpomínala. Mikaela Shiffrinová, majitelka dvou zlatých medailí z olympiády a pěti nejcennějších kovů z MS, už vyhlíží mimo jiné souboj se Slovenkou Petrou Vlhovou. Přímé přenosy ze závodu SP ve Špindlerově Mlýně nabídne o příštím víkendu ČT sport a web ctsport.cz.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Pontus Lundahl/TT

"Je to něco speciálního. Vždycky si budu pamatovat tenhle první závod ve Světovém poháru," vzpomněla si Shiffrinová na závody před osmi lety v rozhovoru pro ČT.

"Bylo to jako sen. Byla jsem tu asi dva nebo tři dny před svými narozeninami. Že jsem tu mohla poprvé startovat, byl vůbec ten nejlepší dárek."

Pamatuje si sjezdovku i své výkony. "V obřím slalomu jsem tehdy nebyla na moc dobré úrovni. Ve slalomu jsem se cítila dobře, ale udělala jsem nějaké chyby a nepostoupila do druhého kola. Byla jsem trochu zklamaná, ale na druhou stranu to proběhlo skvěle, protože jsem i s těmi chybami byla od druhého kola jen kousíček. Řekla jsem si, že je to dobré znamení," popisovala.

"Byla to to pro mě úžasná sezona a to, že jsem tu byla, byl jeden z jejích výjimečných okamžiků," zdůraznila americká hvězda.

Je nám líto, video expirovalo.
Shiffrinová a Vlhová si vyzkoušely sjezdovku ve Špindlerově Mlýně

Střih. Uplynulo osm let a úžasných okamžiků přibylo nespočet. V současnosti Shiffrinová svahům vládne a zdaleka už ne jen těm slalomovým. Medailová umístění dokáže vybojovat i v rychlostních disciplínách. Po sezonách, kdy se zdálo, že závodí ve vlastní kategorii, jí vyrostla velká soupeřka ve Slovence Petře Vlhové.

"Závodíme spolu už hodně let. Vždycky jsem ji sledovala a myslela jsem si, že je co do techniky možná nejlepší lyžařkou své věkové kategorie," vysekla poklonu své vrstevnici Shiffrinová. "Je velmi dobrá lyžařka a je přirozené, že patří mezi špičku. Bojuje v každém závodě, teď je navíc super silná i v obřáku, nejen ve slalomu," dodala i pro letošek majitelka malého křišťálové glóbu v nejtočivější disciplíně.

Právě zaujetí pro všestrannost vidí u Vlhové jako výrazný rys. "Mohli jste to vidět na mistrovství světa – má potenciál i v rychlosti. Je zajímavé, že tu taková závodnice je. Vždycky je někdo silný v jedné z disciplín, ale není tu jedna osoba silná ve všech disciplínách. Já se o to teď snažím a myslím, že i ona toho dosáhne, což i mě hodně motivuje," prohlásila třiadvacetiletá Američanka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články