Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bank ztratil lyži a trénink na sjezd v Kitzbühelu nedokončil

Kitzbühel – Trénink na 75. ročník nejslavnějšího sjezdu světa v Kitzbühelu vyhrál Nor Kjetil Jansrud. Ve startovním poli nechyběl ani Ondřej Bank, který minulý víkend zajel ve švýcarském Wengenu životní deváté místo. Dnešní trénink však nedokončil, na jedné z nerovností mu vypnulo vázání a ztratil lyži. Bank kritickou situaci zvládl. Po boku doklouzal na kraj trati a povedlo se mu zastavit.

Na legendární Hahnenkamm se Bank vrátil po čtyřleté pauze. Slavný sjezd pojede popáté v kariéře, ale poprvé je v losované třicítce. V úterý zajel v prvním tréninku 32. čas se ztrátou 3,69 sekundy na Nora Kjetila Jansruda. Ve druhém tréninku jel solidně, ale v táhlé pravotočivé zatáčce najednou přišel o levou lyži. "Proč to vyplo? To ještě nevíme, musíme se podívat na video a zanalyzovat, co se tam stalo," uvedl Bank. Jen taktak nevletěl do ochranných sítí. "Snažil jsem si zachovat chladnou hlavu a na té jedné lyži nezmatkovat," řekl.

V Kitzbühelu už Bank jednou ošklivě spadl. V roce 2008 při zahajovacím tréninku vyletěl daleko z cílového skoku a dopad neustál. Kvůli zlomenině holenní a lýtkové kosti pravé nohy pak rok a půl nejezdil.

Lyže Bankovi vypadla v této sezoně už podruhé. V říjnu ho totéž potkalo ve druhém kole zahajovacího obřího slalomu světového poháru v Söldenu.

I druhý trénink vyhrál Jansrud. Přestože v závěru chyboval a akrobatickým manévrem se vyvaroval pádu, porazil o 20 setin sekundy Itala Christofa Innerhofera, který měl těžký pád v úterním tréninku.

Trénink na sjezd SP lyžařů v Kitzbühelu:

1. Jansrud (Nor.) 1:54,71, 2. Innerhofer (It.) -0,20, 3. Mayer (Rak.) a Défago (Švýc.) oba -0,47, ...Bank (ČR) nedokončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články