Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bank úvodní sjezd sezony nedokončil, trápí ho bolavý kotník

Lake Louise (Kanada) - Ondřej Bank neměl na startu prvního závodu po dramatickém pádu na únorovém mistrovství světa v Beaver Creeku psychické problémy, ale ještě nemá podle svých slov takovou formu. Trápí ho hlavně bolavý kotník. Rekonvalescence trvá déle, než čekal. V sobotu se na něj při plném zatížení nemohl spolehnout, a možná i proto nedokončil první sjezd sezony Světového poháru v kanadském Lake Louise. 

Ondřej Bank
zdroj: AP autor: Frank Gunn

"Nic moc," zhodnotil Bank stroze závod. Tréninkové zatížení je totiž něco jiného než závodní kopec. Na to jeho kotník není ještě připraven. A hrbolatá trať tomu nepomohla. "Hlava mi nedovolila nohu pořádně zatížit, jak to ještě trochu bolí," byl pro Banka hlavní poznatek z dnešního závodu. "Musím udělat ještě pár kroků v přípravě, aby to bylo normální."

Už při prvním tréninku byl kvůli noze hodně opatrný. Druhá jízda se mu nelíbila hlavně proto, že si vzal nové přeskáče a měl je špatně nastavené. "Skoro se nedalo jet, nemohl jsem to tam poslat," postěžoval si trochu. "Třetí trénink byl dobrý, ale rekonvalescence a návrat do formy je delší, než jsem čekal," přiznal.

Na začátku dnešního závodu se cítil dobře. Ale nakonec zjistil, že musí zapracovat na kondici. "Myslel jsem, že to bude lepší. Kotník není tak špatný, ale hlava mi na hrbech kvůli noze nedovolí větší sílu a aktivitu," vysvětlil.

Hlavu po hrozivém pádu na MS má nastavenou dobře. "To problém nebyl, i když se to podvědomě možná trochu mohlo projevit," přemítal. "Ale spíš řeším nohu. Když to začne třást, tak to cítím a nezatížím ji víc. Těžiště posunu dozadu a odlehčuju," našel největší chybu. "Každý den se to lepší, ale ještě to chce čas."

Hned po vyřazení na trati mu blesklo hlavou, že závodní premiéru po pádu zvládl relativně bez problémů. "Spíš jsem byl rád, že se nic nestalo, jen jsem minul bránu," řekl. Po nepovedených trénincích i závod bral spíš jako přípravu. "Víc jako posilovnu té nohy. Neměl jsem velké ambice, i když s tím číslem to mohlo být i kolem třicítky," upozornil na to, že startoval jako pátý a měl dobré mezičasy.

Dalšími závody SP budou příští týden super-G a sjezd právě v Beaver Creeku. Bank se vrátí po tři čtvrtě roce na "místo činu". Prý to problém nebude, ba naopak. "Teď mi nepomůže nic jiného, než nohu pořád zatěžovat, aby si zvykala na extrémní zatížení. Jak to v určitých momentech pobolívá, tak na to myslím víc, než je třeba. Ale Beaver Creek bývá rovný a lépe upravený, to by mně mělo pomoci," věřil. "Noha pobolívá, od kotníku to jde ke kolenu, je to celé rozhašené. To teď musím řešit. Až to bude v pořádku, tak to bude v pohodě," věří.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články