Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bank ukončil po pádu sezonu, Vráblík je nemocný

Schladming (Rakousko) - Obří slalom na mistrovství světa ve Schladmingu se uskutečnil bez českých lyžařů. Ondřej Bank po pádu v tréninku ukončil předčasně sezonu. Jedenáctý muž kombinace má koleno jen pohmožděné, ale po předchozích zdravotních potížích už v této zimě závodit nebude. Martin Vráblík onemocněl a odjel ze šampionátu domů.

Ondřej Bank
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

Bank se na MS vrátil k závodění po zranění ramena, které si poranil před dvěma měsíci a musel s ním na operaci. Úvod sezony mu navíc zkomplikovala zlomenina spodní čelisti ze soustředění v Chile. Když už to vypadalo, že se dal dohromady a může opět nahlížet do světové špičky, přišla další komplikace, byť menšího charakteru. Při tréninku obřího slalomu mu "ustřelila" lyže a následoval pád na operované rameno.

"To naštěstí vydrželo," řekl Ondřej Bank hned po čtvrtečním tréninku. Pravé koleno mu však nateklo a ve Schladmingu podstoupil vyšetření. "Neprokázalo žádné zranění vazů ani menisku, všechno je v pořádku, což je dobrá zpráva. Ale je to naražené a doktoři mi doporučili, abych minimálně týden tomu dal klid. Jedu domů a slalom nepojedu," řekl Bank.

Přípravy na Soči můžou začít

Už dříve váhal, zda sezonu po šampionátu ukončí, a nové problémy s kolenem rozhodnutí urychlily. "Budu se připravovat na další sezonu," dodal Bank s odkazem na olympiádu v Soči, jež se bude konat za rok.

Vráblík onemocněl krátce po kombinaci, v níž byl patnáctý a zaznamenal životní úspěch. Důvodem byla skutečnost, že ho sjezd, který normálně nejezdí a netrénuje, velmi vyčerpal. "To se mi stane vždycky, protože to je pro mě masakr," prohlásil Vráblík, který ještě nastoupil do čtvrteční kvalifikace a do závodu postoupil. Dostal ale vysoké horečky. "Sotva jsem to sjel, akorát bych si ublížil," prohlásil.

V ideálním stavu navíc není ani v současnosti nejlepší český lyžař ve světovém poháru Kryštof Krýzl. Původně měl také jet obří slalom, ale před dvěma týdny si natrhl vazy v kotníku, od té doby rehabilituje a doufá, že se dá do pořádku alespoň do nedělního slalomu, v němž v této sezoně čtyřikrát bodoval. "Docela to bolí," konstatoval po čtvrtečním tréninku. Má ale ještě dva dny čas a definitivně se rozhodne nejspíš až v neděli ráno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články