Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boulím v Ruce kralovali favorité, Laffontová a Horishima

Světový pohár akrobatických lyžařů pokračoval ve finské Ruce jízdami v boulích a ani jeden ze závodů nepřinesl výrazné překvapení. V superfinále žen potvrdila francouzská hvězda Perrine Laffontová, že v současnosti nemá konkurenci, když zvítězila o bezmála čtyři body před Američankou Jaelin Kaufovou. Mezi muži chyběl ve startovním poli největší favorit, Kanaďan Mikaël Kingsbury, první místo vybojoval Japonec Ikuma Horishima.

Perrine Laffontová
zdroj: ČTK/AP autor: Kin Cheung

Suverénka loňské sezony Laffontová ve Finsku nenechala nikoho ani na chvíli na pochybách, že míří za dalším vítězstvím ve Světovém poháru. Nejprve ovládla kvalifikaci, a poté první i druhé finálové kolo. Druhá skončila americká závodnice Kaufová a třetí místo brala teprve osmnáctiletá Ruska Anastasiia Smirnovová.

Držitel devíti celkových vítězství ve světovém poháru Kingsbury v Ruce chyběl a vítězství v závodě si podobně jako v ženské soutěži od začátku do konce pohlídal favorit Horishima. Japonský boulař zvítězil o necelé dva body před Marcem Tadeem ze Švýcarska. Bronzovou příčku obsadil Ludvig Fjallström ze Švédska.

Je nám líto, video expirovalo.
Boule v Ruce zvládla nejlépe Laffontová
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články