Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve Val Thorens odstartoval SP ve skikrosu, vítězně ho zahájili Rohrweck a Näslundová

Rakušan Johannes Rohrweck a Švédka Sandra Näslundová ovládli úvodní závod Světového poháru ve skikrosu ve francouzském zimním středisku Val Thorens. Češi v čele s Nikol Kučerovou ve startovní listině nefigurovali. Do elitního seriálu by se měli zapojit v italském Innichenu. Přímý přenos druhého závodu z Val Thorens sledujte v pátek od 10:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Dvaatřicetiletý Rohrweck za sebou v dramatickém finiši nechal Tobiase Müllera z Německa a Jonase Lenherra ze Švýcarska. Z vítězství se ve SP radoval podruhé v kariéře. 

O šest let mladší olympijské šampionce Näslundové ve finále nevyšel start, ale do cíle dojela s téměř sekundovým náskokem před Kanaďankou Marielle Thompsonovou a Švýcarkou Talinou Gantenbeinovou. Svou fenomenální bilanci ve Světovém poháru rozšířila o 29. triumf, čímž vyrovnala rekord další Švýcarky Fanny Smithové, která tentokrát obsadila čtvrté místo.

"Cítím se opravdu dobře. Byla jsem trochu nervózní, párkrát jsem pokazila start, ale měla jsem rychlé lyže. Jsem spokojená," hodnotila obhájkyně celkového vítězství ve SP Näslundová, jež se může od Smithové odpoutat už v pátek.  

Úvodní závod SP ve skikrosu ve Val Thorens (Francie):

Muži: 1. Rohrweck (Rak.), 2. Müller (Něm.), 3. Lenherr (Švýc.).

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Thompsonová (Kan.), 3. Gantenbeinová (Švýc.).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články