Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Alpe d'Huez excelovali v boulích Horišima a Anthonyová

Třetí závod Světového poháru v jízdě v boulích si podmanili Japonec Ikuma Horišima a Australanka Jakara Anthonyová, která v letošní sezoně doposud nenašla přemožitelku. Oba si ve francouzském Alpe d'Huez vypracovali nejlepší výchozí pozici už v prvním kole a v následném šestičlenném finále nedali soupeřům a soupeřkám sebemenší šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Horišimy na SP v Alpe d'Huez

Horišima v závěrečné jízdě ustál tlak, dominoval zejména ve skocích a s náskokem 1,81 bodu nechal za sebou vedoucího muže hodnocení Světového poháru Kanaďana Mikaëla Kingsburyho. Třetí místo obsadil Američan Cole McDonald.

Bronzový medailista z letošních Her v Pekingu se radoval z prvního vítězství v sezoně SP. V předchozích závodech kralovali Kingsbury a Nick Page z USA, jenž sice v Alpe d'Huez opanoval kvalifikaci, ale v nadcházejících dvou kolech několikrát chyboval a skončil pátý.

Olympijská šampionka z Pekingu Anthonyová potvrdila skvělou formu a suverénně vede průběžné pořadí Světového poháru.

Ve francouzském zimním středisku vyhrála s náskokem 3,89 bodu před domácí Perrine Lafontovou a šestnáctiletou Elizabeth Lemleyovou z USA, která poprvé v kariéře vystoupala na pomyslnou "bednu".

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články