Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sudová vyhořela v Calgary, nepostoupila z kvalifikace

Calgary - Třetím nejhorším výsledkem ve světovém poháru v kariéře skončil závod v jízdě v boulích v Calgary pro českou akrobatickou lyžařku Nikolu Sudovou. Po bojácném výkonu a vyjetí z trati uprostřed kvalifikační jízdy obsadila dvojnásobná medailistka z mistrovství světa dvaatřicáté místo a nepostoupila do finále.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Sudová přitom byla v prvním závodu sezony čtvrtá a v minulém klání v Lake Placid se dostala dokonce jako druhá na stupně vítězů. Hůř než dnes skončila o jedno místo pouze v roce 2006 při závodu v italské Madonně a v roce 2001 v americkém Steamboat. Sudová ujistila, že za krachem v Kanadě nebyly zdravotní problémy ani pád.

"Je tady hodně těžký kopec, v jeho polovině je takový velký zlom a mně na tom vůbec nešly tréninky. Dneska jsem na něm ráno před závodem nesjela ani jednu pořádnou jízdu. Takže jsem se z toho pak po...," nebrala si Sudová servítky. Sudovou dokonce porazila i její krajanka Kristýna Hnyková, která byla třicátá.

Kvalifikaci vyhrála favoritka a olympijská vítězka Hannah Kearneyová z USA, ta nakonec ale skončila až pátá. Z vítězství a posunu do čela pohárového pořadí se radovala domácí Justine Dufourová-Lapointeová před starší sestrou Chloé. Sudová klesla z třetího na čtvrté místo. Závod mužů vyhrál další domácí reprezentant Mikael Kingsbury a třetím vítězstvím v sezoně si upevnil vedení v celkové klasifikaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články