Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sudová neprošla z kvalifikace, zlato slaví Kearneyová

Kreischberg - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová ani na druhý pokus na mistrovství světa v Kreischbergu nepostoupila do bojů o medaile. V kvalifikaci paralelní jízdy v boulích skončila 18., necelý bod a dvě příčky za postupovou šestnáctkou. Mistryní světa se stala Američanka Hannah Kearneyová, která ve finále porazila vítězku nedělního individuálního závodu, Kanaďanku Justine Dufour-Lapointeovou. Bronz získala Kazachstánka Julia Galyševová. Kanaďané obsadili kompletní stupně vítězů mezi muži, vyhrál Mikaël Kingsbury před Philippe Marquisem a Markem-Antoinem Gagnonem.

Dvaatřicetiletá nejzkušenější žena na startu Sudová, která má ve sbírce z MS stříbro (2005) a bronz (2009), se za posledních 12 let na šampionátech až do letošního vždy vešla do elitní desítky. V paralelní jízdě obhajovala šestou příčku.

Dnes ale udělala na trati hned několik chyb. "Ujela mi hůlka na horním můstku, protože jsem blbá a píchám do můstku, což nemám. Pak mě to dvakrát koplo uprostřed a ještě se mi podařilo si trefit špičky lyží při saltu, takže jsem ten 'kros' musela dávat nadvakrát. Sešly se mi čtyři chyby, co jsem tady za ty čtyři dny tréninků a závodů neudělala," řekla.

Odhadla, že zajela nejhorší jízdu v celé sezoně. "Závodní určitě. Pěkně jsem si to tady vybrala," řekla smutně. Už když čekala v cíli na výkony dalších soupeřek, tak tušila, že je konec. "Říkala jsem si, jestli se do šestnáctky dostanu, tak by to byla velká klika," podotkla.

Ke konci kvalifikace už Sudová věděla, že bude mít volné odpoledne. "Když jsem byla šestnáctá, bylo mi jasné, že tam jsou ještě minimálně dvě holky, co mě zajedou. Pořád jsem si říkala, proč jim nedali rozhodčí o bod míň, ale na to, jak ta moje jízda vypadala, tak mi ještě vlastně dali bodů docela dost," uznala.

V kvalifikaci mužů Daniel Honzig obsadil 33. místo mezi 44 závodníky a stejně jako Sudová do vyřazovacích jízd nepostoupil.

Výsledky paralelní jízdy v boulích na MS v akrobatickém lyžování:

Muži: 1. Kingsbury, 2. Marquis, 3. Gagnon (všichni Kan.), 4. Kashima (USA), 5. Rejcherd (Kaz.), 6. Rowley, 7. Deneen (oba USA), 8. Smyšljajev (Rus.), ...v kvalifikaci 33. Honzig.

Ženy: 1. Kearneyová (USA), 2. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 3. Galyševová (Kaz.), 4. Ch. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 5. Coxová (Austr.), 6. Laffontová (Fr.), 7. Rachimovová (Rus.), 8. Robichaudová (Kan.), ...v kvalifikaci 18. Sudová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články