Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sudová byla v paralelní jízdě v boulích v Deer Valley desátá

Deer Valley (USA) - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na světovém poháru v Deer Valley v paralelní jízdě v boulích desátá. Vyhrála Justine Dufourová-Lapointeová z Kanady a vystřídala v čele seriálu svou sestru Chloe.

Nikola Sudová
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

Sudová, která v pátek čtvrtým místem v individuálním závodě dosáhla nejlepšího výsledku za poslední dva roky, v sobotu na úvod vyřazovacích jízd porazila Němku Lauru Grasemannovou. V boji o postup do čtvrtfinále pak nestačila na Korejku So Če-won.

"Nebylo to špatné, jen jsem byla pomalejší před druhým můstkem. Moc jsem zabrzdila a ona mě přeskočila," uvedla lyžařka liberecké Dukly na svazovém webu. "Patřím mezi pomalejší závodnice a duály mi moc nesedí," konstatovala Sudová.

V průběžném pořadí SP si dvojnásobná medailistka z mistrovství světa pohoršila o jedno místo a je devátá.

Akrobatické lyžaře nyní čeká mistrovství světa v rakouském Kreischbergu. ČT sport z něj nabídne seriál přímých přenosů.

Výsledky SP v akrobatickém lyžování v Deer Valley

Muži: 1. Kingsbury (Kan.), 2. Walczyk (USA), 3. Tade (Švýc.). Průběžné pořadí SP (po 4 z 9 závodů): 1. Kingsbury 329, 2. Marquis (Kan.) 185, 3. Endo (Jap.) 156.

Ženy: 1. J. Dufourová-Lapointeová, 2. Kearneyová (USA), 3. Coxová (Austr.), ...10. Sudová (ČR). Průběžné pořadí SP (po 4 z 9 závodů): 1. J. Dufourová-Lapointeová 285, 2. Kearneyová 246, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 220, ...9. Sudová 130.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články