Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skikrosu ve Val Thorens vládli hvězda Näslundová a nováček Graf

Světový pohár ve skikrosu se rozjíždí. Po úvodním čtvrtečním závodě byl na řadě hned druhý. Počasí odsunulo dopolední start na odpoledne a tam se nejvíc dařilo nejlepší skikrosařce historie Sandře Näslundové, která vyhrála už třicátý závod Světového poháru. Mezi muži vládl také šestadvacetiletý nováček poháru Mathias Graf z Rakouska. Ten byl ve čtvrtek při své premiéře mezi elitou osmý a v pátek už mužům kraloval. Češi do seriálu Světového poháru naskočí až v italském Innichenu. 

Olympijská šampionka z Pekingu a dvojnásobná mistryně světa Näslundová zvítězila před Kanaďankou Hannah Schmidtovou, která je druhá i v průběžném pořadí.

Závod mužů ovládl Rakušan Mathias Graf a navázal na čtvrteční prvenství krajana Johannese Rohrwecka. Šestadvacetiletý Graf, jenž se dříve věnoval nepříliš úspěšně sjezdovému lyžování, absolvoval teprve druhý start v SP. 

"To je prostě šílené. Spisovně bych řekl, že tomu nemohu uvěřit, po našem řeknu, že jsem z toho úplně hotovej," citovala Grafa agentura APA. "Přitom když jsem se ráno probudil a viděl, že je mlha, říkal jsem si, že je den v háji, že se nepojede," uvedl k nepříznivému počasí, které odložilo závod o tři hodiny.

Výsledky druhého závodu SP ve skikrosu v sezoně:

Muži: 1. Graf (Rak.), 2. Duplessis (Fr.), 3. Bischofberger (Švýc.).

Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Graf 132, 2. Rohrweck (Rak.) 116, 3. Müller (Něm.) 85.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Schmidtová (Kan.), 3. Maierová (Něm.).

Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Näslundová 200, 2. Schmidtová 125, 3. Thompsonová 109.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články